Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ανθρωπογεωγραφία του Παρόντος Ευρωκοινοβουλίου. Μέρος Α' - Who is who.



Το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο


Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχουν 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. με 785 βουλευτές που αντιστοιχούν σε 450 περίπου εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκλογές γίνονται κάθε 5 χρόνια. Η κατανομή των εδρών ανά χώρα δεν αντιστοιχεί κατ' ανάγκη στον πληθυσμό της χώρας αυτής, αφού υπάρχει ρύθμιση για την ενίσχυση των μικρότερων πληθυσμιακά χωρών.

Η Ελλάδα συμμετέχει με 24 έδρες, ενώ στις τελευταίες ευρωεκλογές οι 24 βουλευτές που εκλέχτηκαν από τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ήταν οι παρακάτω:

Ν.Δ.
11 ευρωβουλευτές: Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντώνης Τρακατέλλης, Μανώλης Αγγελάκας, Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Γιάννης Γκλαβάκης, Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, Γιώργος Παπαστάμκος, Νικόλαος Βακάλης, Μανώλης Μαυρομμάτης.
Στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσκεινται στην Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.)

ΠΑ.ΣΟ.Κ.
8 ευρωβουλευτές: Μαίρη Ματσούκα, Σταύρος Λαμπρινίδης, Άννυ Ποδηματά, Κατερίνα Μπατζελή, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, Ευαγγελία Τζαμπάζη, Μαριλένα Κόππα.
Στην Ευρωβουλή ανήκουν στην Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. (Ε.Σ.Κ.)

Κ.Κ.Ε.
3 ευρωβουλευτές: Αθανάσιος Παφίλης, Γιώργος Τούσσας, Κωνσταντίνος Δρούτσας.
Πρόσκεινται στη Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Βορείων Πρασίνων Χωρών.

ΣΥΝ
1 ευρωβουλευτής: Δημήτριος Παπαδημούλης.
Στην Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Βορείων Πρασίνων Χωρών

ΛΑ.Ο.Σ.
1 ευρωβουλευτής: Γεώργιος Γεωργίου.
Πρόσκειται στην Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία.



Οι βασικοί πολιτικοί χώροι του Ευρωκοινοβουλίου είναι οι παρακάτω:


1. Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.). (Επίσημη Ιστοσελίδα του κόμματος European People's Party EPP-ED). Κεντροδεξιού προσανατολισμού. Αν και συγκεντρώνει πλειοψηφία δεν είναι αυτοδύναμη τάση γι' αυτό και επιδιώκει τη μεγάλη συμμαχία είτε με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είτε με τους Φιλελεύθερους, όπως και συνέβη στην προοηγούμενη σύνθεσή του, του 5ου δηλαδή Ευρωκοινοβουλίου. Πρόεδρος ο Γάλλος Joseph Daul, ο οποίος και εκλέχθηκε στην προεδρία του κόμματος στις 9 Ιανουαρίου 2007, ενώ παλιότερα είχε διακριθεί στην επιτροπή Γεωργίας. Αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας για κατάχρηση 16 εκατομμυρίων € από τα δημόσια γαλλικά κεφάλαια για τη γεωργία, ενώ η έρευνα οδήγησε και σε ενδείξεις εμπλοκής 3 ακόμη πρώην υπουργών γεωργίας κατά τη δεκατεία του '90. Τελικά, το κόμμα των εωρωσκεπτικιστών U.K.I.P (United Kingdom Independence Party) απέσυρε τις κατηγορίες τον Ιανουάριο του 2007.

Έδρες 288

Εδώ πρόσκεινται και οι 11 Έλληνες Ευρωβουλευτές της Ν.Δ.



2. Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. (Ε.Σ.Κ.), με 217 έδρες. (Επίσημη Ιστοσελίδα του κόμματος Socialist Group P.S.E.). Πρόεδρος ο Γερμανός Martin Schulz, μέλος του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, δημοτικός σύμβουλος και κατόπιν δήμαρχος της πόλης Würselen, συντονιστής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά την περίοδο 1994 - 1996, και αργότερα (1996-2000) συντονιστής επιστροπής για τις πολιτικές ελευθερίες και εσωτερικών θεμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Έδρες 217.
Εδώ πρόσκεινται και οι 8 Έλληνες Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.



3. Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.). (Alliance des démocrates et des libéraux pour l’Europe (A.D.L.E./A.L.D.E.) Είναι συμμαχία δύο κύριων Ευρωπαϊκών Κομμάτων: Του European Liberal Democrat and Reform Party (E.L.D.R) και του European Democratic Party (P.D.E. / E.D.P.) και εκπροσωπείται τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στις διακυβερνητικές επιτροπές του ΝΑΤΟ. Πρόεδρος ο Βρετανός Graham Watson. Μέλος της Επιτροπής για τις σχέσεις με την Κορεατική Χερσόννησο, αναπληρωτής στην επιτροπή για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατιών στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1999, πρόεδρος στην Ευρώπη στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων κατά την περίοδο 2002 - 2004 και εκδότης του περιοδικού του Κοινοβουλίου από το 1999.

Έδρες 100
Δε συμμετέχει η Ελλάδα.




4. Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (Ε.Ε.Ε) . (Union for Europe of the Nations, U.E.N). Γενικώς προσδιορίζεται ως ένα μετριοπαθές εθνικιστικό - συντηρητικό κίνημα με μεταφασιστικό υπόβαθρο. Ωστόσο αρκετοί από τους εθνικούς σχηματισμούς που το στηρίζουν, όπως το Ιρλανδέζικο σχεδόν κεντρώο Fianna Fáil, χαρακτηρίζονται από φυγόκεντρες τάσεις του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και επιθυμία στήριξης της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη. Στηρίζει απροκάλυπτα την Ένωση με την Ευρώπη, σε αντίθεση με τους Ευρωσκεπτικιστές, αλλά εμφανίζει πολύ μικρή συσπείρωση και δυσπιστία στις συμμαχίες που θα σχηματίσει. Προεδρεύουν ο Ιρλανδός Brian Crowley, του κόμματος Fianna Fáil. Δήλωσε ενδιαφερόμενος για την προεδρία του 2011 στους Irish Times. Χρησιμοποεί αναπηρικό αμαξίδιο. Στον ίδιο πολιτικό χώρο συμπροεδρεύει και η Ιταλίδα φασίστρια Cristiana Muscardini, η οποία και εκλέχθηκε με την Alleanza Nazionale στην οποία προεδρεύει ο Ignazio La Russa, Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Berlusconi. Στην Ευρώπη είναι στην επιτροπή διεθνούς εμπορίου, στην επιτροπή δικαιωμάτων της γυναίκας και ισότητας φύλου, και στην επιτροπή περιβάλλοντος, δημόσιας υγείας και ασφάλειας τροφίμων. Στον ίδιο πολιτικό σχηματισμό πρόσκεινται η ιταλική Lega di Nord, το Δανέζικο εθνικιστικό Folkeparti και άλλα εθνικιστικά κόμματα από την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Έδρες 44
Δε συμμετέχει η Ελλάδα.




5. Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ). (Τhe Greens - European Free Alliance G.-E.F.A.). Συγκροτείται από το European Green Party και τη European Free Alliance. Kαι οι δύο χώροι χαρακτηρίζονται από το φιλελεύθερο μη-ξενοφοβικό εθνικισμό, φιλοσοφικοπολιτικό όρο που υποστηρίζει την ελευθερία, την ισότητα και τα ατομικά δικαιώματα των Ernest Renan και John Stuart Mill, όπου η πολιτική νομιμότητα εκπορεύεται από την ενεργό ατομική συμμετοχή στα κοινά και είναι κεντρώου και κεντροαριστερού προσανατολισμού. Στο σχηματισμό προεδρεύουν η Ιταλίδα Monica Frassoni του Ιταλικού Κόμματος των Πρασίνων και ο Γαλλογερμανός Daniel Marc Cohn-Bendit, γνωστός και ως Dany Le Rouge, παρατσούκλι που του δόθηκε τόσο για το χρώμα των μαλλιών του όσο και για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Συμμετείχε στις εργατικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις ως αναρχικός το Μάη του '68 στο Παρίσι.

Έδρες 43
Δε συμμετέχει η Ελλάδα.



6. Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (European United Left - Nordic Green Left G.U.E.-N.G.L.) με 41 έδρες. Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς & Αριστεράς των Βορείων Πρασίνων Χωρών ο Γάλλος Francis Wurtz. Συμμετέχουν απ' την Ευρώπη: Το ΑΚΕΛ Κύπρου, το Komunistická strana Cech a Moravy της Τσέχικης Δημοκρατίας, το Vasemmistoliitto (VAS) Φινλανδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας -Parti Communiste Français (PCF), Die Linke Γερμανίας, το Κ.Κ.Ε. Ελλάδας, ο ΣΥΝ Ελλάδας, το Sinn Féin Ιρλανδίας, το Partito della Rifondazione Comunista (PRC) Ιταλίας, το Partito dei Comunisti Italiani (PdCI) Ιταλίας, το Socialistische Partij (SP) Ολλανδίας, το Partido Comunista Português (PCP) Πορτογαλίας, η Izquierda Unida (IU) Ισπανίας, το VänsterPartiet (V) Σουηδίας και ο Δημοκρατικός Συνασπισμός για τη Μαρτινίκα -Rassemblement Démocratique pour la Martinique Γαλλίας. Ευνοϊκά προσκείμενα στην Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά μέλη από τα: Socialistisk Venstre Parti (SV) Νορβηγίας (δεν είναι μέλος της Ε.Ε.), Déi Lénk Λουξεμβούργου, το Ελβετικό Εργατικό Κόμμα -Parti Suisse du Travail (POP), καθώς και το Bloco de Esquerda (Left Bloc) Πορτογαλίας, ενώ το Δανέζικο Folkebevaegelsen mod EU έχει απεσταλμένους στην Ευρωπαϊκή Αριστερά (μη εκλεγμένους Ευρωβουλευτές).

Έδρες 41
Εδώ πρόσκεινται οι 3 Έλληνες Ευρωβουλευτές του Κ.Κ.Ε. και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης.




7. Aνεξάρτητοι. (Μη εγγεγραμένοι Non inscrits, ΝΙ) Καίτοι αυτοπροδιορίζονται ως ανεξάρτητοι, οι Ευρωβουλευτές της Ομάδας υποστηρίζουν ακραίες εθνικιστικές απόψεις ή ανήκουν σε ακροδεξιά κόμματα, που αντιτίθενται σκληρά τόσο στους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες όσο και στους δεξιούς Ευρωσκεπτικιστές.

Έδρες 30
Δε συμμετέχει η Ελλάδα.



8. Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία (Independence - Democracy, I.D.) με 22 έδρες. Η ομάδα κατά το πλείστον απαρτίζεται από κόμματα συντηρητικά δεξιού ή ακροδεξιού προσανατολισμού και τους λεγόμενους Ευρωσκεπτικιστές, που παλαιότερα ενσωματώνονταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Χριστιανοδημοκράτες. Πρόεδροι του πολιτικού χώρου ο Βρετανός Ευρωσκεπτικιστής Nigel Paul Farage και πολιτικός αρχηγός του δεξιού Θατσερικού U.K.I.P. (United Kingdom Independence Party), το οποίο και κατέχει 1 έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, καίτοι μη εκλεγμένο ως U.K.I.P. και 2 στη Βουλή των Λόρδων και η Αμερικανοϊρλανδέζα Kathy Sinnott, προπαγανδίστρια των δικαιωμάτων των Α.Μ.Ε.Α.[1] και γραμματέας του προγράμματος Ελπίδα.
Ο Ευρωσκεπτικισμός είναι ένας γενικός όρος που τείνει να γίνει αντιπολιτευτικός στη διαδικασία της ένταξης στην Ε.Ε. Εντούτοις, δεν αντιπροσωπεύεται από ενιαία αντίληψη και ιδεολογία καθώς άλλοι Ευρωσκεπτικιστές έχουν διαφορετική αντίληψη στον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί η Ε.Ε. και άλλοι εξ' αυτών τάσσονται υπέρ της απόσυρσης της χώρας τους από την Ε.Ε.


Έδρες 22
Εδώ πρόσκειται και ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γεώργιος Γεωργίου.




Οι χώρες - μέλη της Ε.Ε. αντιπροσωπεύονται αναλυτικά ως εξής [2]:

1. Γερμανία με 99 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 49 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. (Ε.Σ.Κ.) 23 έδρες,
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 7 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 13 έδρες.
Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Βορείων Πρασίνων Χωρών 7 έδρες.


2. Γαλλία με 78 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 18 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 31 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 10 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 6 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 3 έδρες.
Μη εγγεγραμμένοι 7 έδρες.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 3 έδρες.


3. Ηνωμένο Βασίλειο με 78 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 27 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 19 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 11 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 5 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 1 έδρα.
Μη εγεγγραμμένοι 7 έδρες.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 8 έδρες.


4. Ιταλία 78 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 24 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 17 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 12 έδρες.
Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (Ε.Ε.Ε) 13 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 2 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 7 έδρες.
Μη εγγεγραμμένοι 3 έδρες.


5. Ισπανία 54 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 24 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 24 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 2 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 3 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 1 έδρα.


6. Πολωνία 54 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 15 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 9 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 6 έδρες.
Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (Ε.Ε.Ε) 20 έδρες.
Μη εγγεγραμμένοι 1 έδρα.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 3 έδρες.


7. Ολλανδία 27 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 7 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 7 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 5 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 4 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 2 έδρες.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 1 έδρα.


8. Βέλγιο 24 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 6 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 7 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 6 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 2 έδρες.
Μη εγγεγραμμένοι 3 έδρες.


9. Τσεχία 24 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 14 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 2 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 6 έδρες.
Μη εγγεγραμμένοι 1 έδρα.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 1 έδρα.


10. Ελλάδα 24 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 11 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 8 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 4 έδρες.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 1 έδρα.


11. Ουγγαρία 24 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 13 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 9 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 2 έδρες.


12. Πορτογαλία 24 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 9 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 12 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 3 έδρες.


13. Σουηδία 19 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 6 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 5 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 3 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 1 έδρα.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 2 έδρες.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 2 έδρες.


14. Αυστρία 18 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 6 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 7 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 1 έδρα.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 2 έδρες.
Μη εγγεγραμμένοι 2 έδρες.


15. Δανία 14 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 1 έδρα.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. (Ε.Σ.Κ.) 5 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 4 έδρες.
Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (Ε.Ε.Ε) 1 έδρα.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 1 έδρα.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 1 έδρα.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 1 έδρα


16. Φινλανδία 14 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 4 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 3 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 5 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 1 έδρα.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 1 έδρα.


17. Σλοβακία 14 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 8 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. (Ε.Σ.Κ.) 3 έδρες.
Μη εγγεγραμμένοι 3 έδρες.


18. Ιρλανδία 13 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 5 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 1 έδρα.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 1 έδρα.
Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (Ε.Ε.Ε) 4 έδρες.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 1 έδρα.
Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία 1 έδρα.


19. Λιθουανία 13 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 2 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 2 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 7 έδρες.
Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (Ε.Ε.Ε) 2 έδρες.


20. Λετονία 9 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 3 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 1 έδρα.
Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (Ε.Ε.Ε) 4 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 1 έδρα.


21. Σλοβενία 7 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 4 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. (Ε.Σ.Κ.) 1 έδρα.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 2 έδρες.


22. Κύπρος 6 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 3 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 1 έδρα.
Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 2 έδρες.


23. Εσθονία 6 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 1 έδρα.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 3 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 2 έδρες.


24. Λουξεμβούργο 6 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 3 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 1 έδρα.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 1 έδρα.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 1 έδρα.


25. Μάλτα 5 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 2 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 3 έδρες.


Ενώ οι δύο χώρες παρατηρητές Ρουμανία και Βουλγαρία έγιναν επισήμως μέλη την 1η Ιανουαρίου 2007 με συμμετοχή:


26. Ρουμανία με 35 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 18 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 10 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 6 έδρες.
Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) 1 έδρα.


27. Βουλγαρία με 18 έδρες:
Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) 5 έδρες.
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Ε.Σ.Κ.) 5 έδρες.
Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) 5 έδρες.
Μη εγγεγραμμένοι 3 έδρες.



Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας στους πολιτικούς σχηματισμούς ; (Όλοι οι Ευρωβουλευτές ένας προς έναν)





1. Στην ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ε.Λ.Κ-Ε.Δ.) συμμετέχουν:


Από τη Γερμανία 49 Ευρωβουλευτές: Rolf BEREND, Reimer BÖGE, Elmar BROK, Daniel CASPARY, Albert DESS , Christian EHLER, Markus FERBER, Karl-Heinz FLORENZ, Ingo FRIEDRICH, Michael GAHLER, Roland GEWALT, Lutz GOEPEL, Alfred GOMOLKA, Ingeborg GRÄSSLE, Ruth HIERONYMI, Karsten Friedrich HOPPENSTEDT, Georg JARZEMBOWSKI, Elisabeth JEGGLE, Martin KASTLER, Ewa KLAMT, Christa KLASS, Dieter-Lebrecht KOCH, Christoph KONRAD, Werner LANGEN, Kurt Joachim LAUK, Kurt LECHNER, Klaus-Heiner LEHNE, Peter LIESE, Thomas MANN, Hans-Peter MAYER, Hartmut NASSAUER (Αντιπρόεδρος), Angelika NIEBLER, Doris PACK, Markus PIEPER, Hans-Gert PÖTTERING, Horst POSDORF, Bernd POSSELT, Godelieve QUISTHOUDT-ROWOHL, Herbert REUL, Horst SCHNELLHARDT, Jürgen SCHRÖDER, Andreas SCHWAB, Renate SOMMER, Gabriele STAUNER, Thomas ULMER, Manfred WEBER, Anja WEISGERBER, Rainer WIELAND, Karl von WOGAU.

Κατά συντριπτική πλειοψηφία προέρχονται από το κόμμα Christlich Demokratische Union Deutschlands, ενώ από το Christlich-Soziale Union in Bayern e.V. προέρχονται οι: Albert DESS, Markus FERBER, Ingo FRIEDRICH, Martin KASTLER, Angelika NIEBLER, Bernd POSSELT, Gabriele STAUNER, Manfred WEBER και Anja WEISGERBER, δηλαδή 9 από τους 49, ενώ η κατανομή ανά φύλο είναι 11 γυναίκες προς 38 άντρες, ποσοστό 2,24%

Από τη Γαλλία 18 ευρωβουλευτές: Jean-Pierre AUDY, Joseph DAUL (Πρόεδρος), Marie-Hélène DESCAMPS, Nicole FONTAINE, Brigitte FOURÉ ntre), Patrick GAUBERT, Jean-Paul GAUZÈS, Françoise GROSSETÊTE, Ambroise GUELLEC, Alain LAMASSOURE, Véronique MATHIEU, Elisabeth MORIN, Tokia SAÏFI, Margie SUDRE, Jacques TOUBON, Ari VATANEN, Dominique VLASTO, Christine DE VEYRAC.

Προέρχονται όλοι από το κόμμα Union pour un Mouvement Populaire, πλην της Brigitte FOURÉ που προέρχεται από το Νouveau Centre. Κατανομή ανά φύλο: 10 στους 18 είναι γυναίκες, ποσοστό 55%

Από το Ηνωμένο Βασίλειο 27 ευρωβουλευτές: Richard James ASHWORTH, Sir Robert ATKINS, Christopher BEAZLEY, John BOWIS, Philip BRADBOURN, Philip BUSHILL-MATTHEWS, Martin CALLANAN, Giles CHICHESTER, Nirj DEVA, Den DOVER, James ELLES, Jonathan EVANS, Malcolm HARBOUR, Christopher HEATON-HARRIS, Caroline JACKSON, Syed KAMALL, Sajjad KARIM, Timothy KIRKHOPE, Edward McMILLAN-SCOTT, James NICHOLSON, Neil PARISH, John PURVIS, Struan STEVENSON (Αντιπρόεδρος), Robert STURDY, David SUMBERG, Charles TANNOCK, Geoffrey VAN ORDEN

Προέρχονται όλοι από το Conservative and Unionist Party πλην του James NICHOLSON από τη Βόρειο Ιρλανδία που προέρχεται από το Ulster Unionist Party και των δύο Σκωτσέζων John PURVIS και Struan STEVENSON που προέρχονται από το Scottish Conservative and Unionist Party.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 26 άνδρες, ποσοστό 3,7%


Από την Ιταλία 24 Ευρωβουλευτές: Gabriele ALBERTINI, Alfredo ANTONIOZZI, Paolo BARTOLOZZI, Vito BONSIGNORE (Αντιπρόεδρος), Iles BRAGHETTO, Maddalena CALIA, Giorgio CAROLLO, Carlo CASINI, Michl EBNER, Carlo FATUZZO, Elisabetta GARDINI, Giuseppe GARGANI, Jas GAWRONSKI, Eleonora LO CURTO, Mario MAURO, Aldo PATRICIELLO, Guido PODESTÀ, Sebastiano SANZARELLO, Amalia SARTORI, Armando VENETO, Riccardo VENTRE, Marcello VERNOLA, Iva ZANICCHI, Stefano ZAPPALA'

Προέρχονται κατά πλειοψηφία από το κόμμα Forza Italia εκτός από τους Carlo CASINI και Iles BRAGHETTO που προέρχονται από την Unione dei Democratici cristiani e dei Democratici di Centro, τον Michl EBNER που ανήκει στο Südtiroler Volkspartei -Partito popolare sudtirolese, και τον Carlo FATUZZO του Partito Pensionati.
Κατανομή ανά φύλο: 5 γυναίκες προς 19 άντρες, ποσοστό 26%


Από την Ισπανία 24 Ευρωβουλευτές: Pilar AYUSO, Pilar del CASTILLO VERA, Agustín DÍAZ DE MERA GARCÍA CONSUEGRA, Fernando FERNÁNDEZ MARTÍN, Carmen FRAGA ESTÉVEZ, Gerardo GALEOTE, José Manuel GARCÍA-MARGALLO Y MARFIL, Salvador GARRIGA POLLEDO, Luis de GRANDES PASCUAL, Cristina GUTIÉRREZ-CORTINES, Esther HERRANZ GARCÍA, Luis HERRERO-TEJEDOR, Carlos José ITURGAIZ ANGULO, Antonio LÓPEZ-ISTÚRIZ WHITE, Florencio LUQUE AGUILAR, Jaime MAYOR OREJA (Αντιπρόεδρος), Íñigo MÉNDEZ DE VIGO, Francisco José MILLÁN MON, Juan Andrés NARANJO ESCOBAR, José Javier POMÉS RUIZ, José Ignacio SALAFRANCA SÁNCHEZ-NEYRA, Salvador Domingo SANZ PALACIO, Daniel VARELA SUANZES-CARPEGNA, Alejo VIDAL-QUADRAS.

Όλοι πρόσκεινται στο Partido Popular.
Κατανομή ανά φύλο: 5 γυναίκες προς 19 άντρες, ποσοστό 26%


Από την Πολωνία 15 Ευρωβουλευτές: Jerzy BUZEK, Zdzisław Kazimierz CHMIELEWSKI, Urszula GACEK, Małgorzata HANDZLIK, Krzysztof HOŁOWCZYC, Stanisław JAŁOWIECKI, Filip KACZMAREK, Janusz LEWANDOWSKI, Jan OLBRYCHT, Jacek PROTASIEWICZ, Jacek SARYUSZ-WOLSKI, Czesław Adam SIEKIERSKI (Polskie Stronnictwo Ludowe), Bogusław SONIK, Zbigniew ZALESKI, Tadeusz ZWIEFKA

Πρόσκεινται όλοι στην Platforma Obywatelska που προσδιορίζεται ως συντηρητικό - χριστιανοδημοκρατικό και φιλελεύθερο πλην του Czesław Adam SIEKIERSKI που ανήκει στην Polskie Stronnictwo Ludowe ή πολωνικό λαϊκό κόμμα που κρατά ρίζες από το πολωνικό αγροτικό κόμμα της Γαλικίας επί Αυστρο-ουγγαρών.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 13 άντρες, ποσοστό 13%


Από τη Ρουμανία 18 Ευρωβουλευτές: Sebastian Valentin BODU, Nicodim BULZESC, Călin Cătălin CHIRIŢĂ, Dragoş Florin DAVID, Constantin DUMITRIU, Daniel Petru FUNERIU, Adrian MANOLE, Marian-Jean MARINESCU (Αντιπρόεδρος), Iosif MATULA, Alexandru NAZARE, Rareş-Lucian NICULESCU, Maria PETRE, Nicolae Vlad POPA, Flaviu Călin RUS, Csaba SÓGOR, Theodor Dumitru STOLOJAN, Iuliu WINKLER, Marian ZLOTEA

Όλοι προέρχονται από το Partidul Democrat-Liberal, πλην του Csaba SÓGOR του Romániai Magyar Demokrata Szövetség και του Iuliu WINKLER του Uniunea Democrată Maghiară din România.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 17 άνδρες, ποσοστό 5,55%


Από την Ολλανδία 7 Ευρωβουλευτές: Bert DOORN, Esther de LANGE, Maria MARTENS, Lambert van NISTELROOIJ, Ria OOMEN-RUIJTEN, Cornelis VISSER, Corien WORTMANN-KOOL

Όλοι προέρχονται από το κόμμα Christen Democratisch Appèl.
Κατανομή ανά φύλο: 4 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 57,14%


Από το Βέλγιο 6 Ευρωβουλευτές: Ivo BELET, Frieda BREPOELS, Jean-Luc DEHAENE, Mathieu GROSCH, Raymond LANGENDRIES, Marianne THYSSEN (Αντιπρόεδρος)

Οι Ivo BELET, Frieda BREPOELS, Jean-Luc DEHAENE και Marianne THYSSEN προέρχονται από τη Χριστιανοδημοκρατική συμμαχία Christen-Democratisch & Vlaams - Nieuw-Vlaamse Alliantie, ο Mathieu GROSCH από το Christlich Soziale Partei και ο Raymond LANGENDRIES από το Centre Démocrate Humaniste.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 4 άντρες, ποσοστό 33,33%


Από την Τσεχία 14 Ευρωβουλευτές: Jan BŘEZINA, Milan CABRNOCH, Petr DUCHOŇ, Hynek FAJMON, Jana HYBÁŠKOVÁ, Miroslav OUZKÝ, Zuzana ROITHOVÁ, Nina ŠKOTTOVÁ, Ivo STREJČEK, Oldřich VLASÁK, Jan ZAHRADIL, Tomáš ZATLOUKAL, Josef ZIELENIEC, Jaroslav ZVĚŘINA

Προέρχονται κατά πλειοψηφία από το κόμμα Občanská demokratická strana ενώ ο Jan BŘEZINA και η Zuzana ROITHOVÁ προέρχονται από το Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová, η Jana HYBÁŠKOVÁ από το Evropští demokraté, ο Tomáš ZATLOUKAL και ο Josef ZIELENIEC από το SNK sdruženi nezávislých a Evropští demokraté.
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες προς 11 άντρες, ποσοστό 21,42%


Από την Ελλάδα 11 Ευρωβουλευτές: Όλοι οι προαναφερθέντες στην αρχή του άρθρου βουλευτές της Ν.Δ.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 9 άντρες, ποσοστό 18,1%


Από την Ουγγαρία 13 Ευρωβουλευτές: Etelka BARSI-PATAKY, Zsolt László BECSEY, Antonio DE BLASIO, Kinga GÁL, Béla GLATTFELDER, András GYÜRK, Lívia JÁRÓKA, Péter OLAJOS, Csaba ŐRY, Pál SCHMITT, György SCHÖPFLIN, László SURJÁN, József SZÁJER (Αντιπρόεδρος)

Προέρχονται κατά συντριπτική πλειοψηφία από το Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, πλην του Péter OLAJOS που εκπροσωπείται από το Magyar Demokrata Fórum.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 11 άντρες, ποσοστό 18,18%


Από την Πορτογαλία 9 Ευρωβουλευτές: Carlos COELHO, Maria da Assunção ESTEVES, Duarte FREITAS, Vasco GRAÇA MOURA, Sérgio MARQUES, João de Deus PINHEIRO (Αντιπρόεδρος), Luís QUEIRÓ, José RIBEIRO E CASTRO, José Albino SILVA PENEDA.

Προέρχονται από το Partido Social Democrata εκτός των Luís QUEIRÓ και José RIBEIRO E CASTRO που πρόσκεινται στο Partido Popular (Παράμετρος του προαναφερθέντος σχηματισμού).
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 8 άντρες, ποσοστό 12,5%


Από τη Σουηδία 6 Ευρωβουλευτές: Charlotte CEDERSCHIÖLD, Christofer FJELLNER, Gunnar HÖKMARK (Αντιπρόεδρος), Anna IBRISAGIC, Anders WIJKMAN, Lars WOHLIN


Προέρχονται από το Moderata Samlingspartiet εκτός των Anders WIJKMAN και Lars WOHLIN που ανήκουν στο Kristdemokraterna.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 4 άντρες, ποσοστό 33,33%


Από την Αυστρία 6 Ευρωβουλευτές: Othmar KARAS (Αντιπρόεδρος), Hubert PIRKER, Reinhard RACK, Paul RÜBIG, Agnes SCHIERHUBER, Richard SEEBER

Προέρχονται όλοι από το Österreichische Volkspartei - Liste Ursula Stenze.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 5 άντρες, ποσοστό 1,05%


Από τη Βουλγαρία 5 Ευρωβουλευτές: Rumiana JELEVA, Nickolay MLADENOV, Petya STAVREVA, Vladimir URUTCHEV, Dushana ZDRAVKOVA

Προέρχονται από το σχηματισμό Citizens for European Development of Bulgaria εκτός της Petya STAVREVA που κατέβηκε με το BANU-PU
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 2 άντρες, ποσοστό 60%


Από τη Δανία 1 Ευρωβουλευτής: Christian ROVSING.

Προέρχεται από το Det Konservative Folkeparti.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άντρα, ποσοστό 0%



Από τη Φινλανδία 4 Ευρωβουλευτές: Ville ITÄLÄ, Eija-Riitta KORHOLA, Sirpa PIETIKÄINEN, Eva-Riitta SIITONEN.

Προέρχονται όλοι από το Kansallinen Kokoomus.
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες προς 1 άντρα, ποσοστό 75%



Από τη Σλοβακία 8 Ευρωβουλευτές: Edit BAUER, Árpád DUKA-ZÓLYOMI, Milan GAĽA, Ján HUDACKÝ, Miroslav MIKOLÁŠIK, Zita PLEŠTINSKÁ, Peter ŠŤASTNÝ, Anna ZÁBORSKÁ


Οι Edit BAUER, Árpád DUKA-ZÓLYOMI προέρχονται από το Strana mad'arskej koalície - Magyar Koalíció Pártja ο Milan GAĽA, η Zita PLEŠTINSKÁ και ο Peter ŠŤASTNÝ από το Slovenská demokratická a kresťanská únia ο Ján HUDACKÝ, ο Miroslav MIKOLÁŠIK και η Anna ZÁBORSKÁ από το Kresťanskodemokratické hnutie.
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες προς 5 άντρες, ποσοστό 37,5%


Από την Ιρλανδία 5 Ευρωβουλευτές: Colm BURKE, Avril DOYLE, Jim HIGGINS, Mairead McGUINNESS, Gay MITCHELL.

Προέρχονται όλοι από το Fine Gael Party.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 40%



Από τη Λιθουανία 2 Ευρωβουλευτές: Laima Liucija ANDRIKIENĖ, Vytautas LANDSBERGIS

Προέρχονται και οι δύο από το Tėvynės sąjunga.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 1 άντρα, ποσοστό 50%


Από τη Λετονία 3 Ευρωβουλευτές: Valdis DOMBROVSKIS, Aldis KUŠĶIS, Rihards PĪKS

Οι 2 πρώτοι προέρχονται από το Jaunais laiks ενώ ο Rihards PĪKS από το Τautas partija.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 0%



Από τη Σλοβενία 4 Ευρωβουλευτές: Mihael BREJC, Romana JORDAN CIZELJ, Ljudmila NOVAK, Alojz PETERLE

Ο Mihael BREJC και η Romana JORDAN CIZELJ προέρχονται από το Slovenska demokratska stranka, ενώ η Ljudmila NOVAK και ο Alojz PETERLE από τη Nova Slovenija.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 2 άντρες, ποσοστό 50%.



Από την Κύπρο 3 Ευρωβουλευτές: Παναγιώτης ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Ιωάννης ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ, Γιαννάκης ΜΑΤΣΗΣ.

Οι δύο πρώτοι προέρχονται από το Δημοκρατικό Συναγερμό, ενώ ο Γιαννάκης ΜΑΤΣΗΣ κατέβηκε με το σχηματισμό Για την Ευρώπη.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 0%


Από την Εσθονία 1 Ευρωβουλευτής: Tunne KELAM

Προέρχεται από το σχηματισμό Erakond Isamaaliit (Pro Patria Union).
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άντρα, ποσοστό 0%.


Από το Λουξεμβούργο 3 Ευρωβουλευτές: Erna HENNICOT-SCHOEPGES, Astrid LULLING, Jean SPAUTZ

Και οι 3 προέρχονται από το Parti chrétien social.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 1 άντρα, ποσοστό 66,66%


Από τη Μάλτα 2 Ευρωβουλευτές: Simon BUSUTTIL, David CASA

Προέρχονται και οι 2 από το Partit Nazzjonalista.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 2 άντρες, ποσοστό 0%






2. Στην Ομάδα του Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. (Ε.Σ.Κ.) συμμετέχουν:


Από τη Γερμανία 23 Ευρωβουλευτές: Udo BULLMANN, Evelyne GEBHARDT, Norbert GLANTE, Lissy GRÖNER, Matthias GROOTE, Klaus HÄNSCH, Jutta HAUG, Karin JÖNS, Heinz KINDERMANN, Constanze Angela KREHL, Wolfgang KREISSL-DÖRFLER, Helmut KUHNE, Jo LEINEN, Erika MANN, Vural ÖGER, Bernhard RAPKAY, Ulrike RODUST, Dagmar ROTH-BEHRENDT, Mechtild ROTHE, Martin SCHULZ (Πρόεδρος), Ulrich STOCKMANN, Ralf WALTER, Barbara WEILER.

Πρόσκεινται όλοι στο Sozialdemokratische Partei Deutschlands.
Κατανομή ανά φύλο: 9 γυναίκες προς 14 άντρες, ποσοστό 39%



Από τη Γαλλία 31 Ευρωβουλευτές: Kader ARIF, Pervenche BERÈS, Guy BONO, Catherine BOURSIER, Marie-Arlette CARLOTTI, Françoise CASTEX, Jean Louis COTTIGNY, Jean-Paul DENANOT, Harlem DÉSIR (Αντιπρόεδρος), Brigitte DOUAY, Anne FERREIRA, Catherine GUY-QUINT, Benoît HAMON, André LAIGNEL, Stéphane LE FOLL, Roselyne LEFRANÇOIS, Marie-Noëlle LIENEMANN, Catherine NERIS, Béatrice PATRIE, Vincent PEILLON, Bernard POIGNANT, Pierre PRIBETICH, Michel ROCARD, Martine ROURE, Gilles SAVARY, Pierre SCHAPIRA, Michel TEYCHENNÉ, Catherine TRAUTMANN, Yannick VAUGRENARD, Bernadette VERGNAUD, Henri WEBER.

Ανήκουν όλοι στο Parti socialiste.
Κατανομή ανά φύλο: 14 γυναίκες προς 17 άντρες, ποσοστό 45,19%


Από το Ηνωμένο Βασίλειο 19 Ευρωβουλευτές: Michael CASHMAN, Richard CORBETT, Robert EVANS, Glyn FORD, Neena GILL, Mary HONEYBALL, Richard HOWITT, Stephen HUGHES, Glenys KINNOCK, Linda McAVAN (Αντιπρόεδρος), Arlene McCARTHY, David MARTIN, Claude MORAES, Eluned MORGAN, Brian SIMPSON, Peter SKINNER, Catherine STIHLER, Gary TITLEY, Glenis WILLMOTT

Υποστηρίζονται όλοι από το Εργατικό Κόμμα (Labour Party) εκτός του Glyn FORD που υποστηρίζεται από το Labour Party και το Gibraltar Socialist Labour Party
Κατανομή ανά φύλο: 8 γυναίκες προς 11 άνδρες, ποσοστό 42,1%



Από την Ιταλία 17 Ευρωβουλευτές: Rapisardo ANTINUCCI, Alessandro BATTILOCCHIO, Giovanni BERLINGUER, Giulietto CHIESA, Gianni DE MICHELIS, Claudio FAVA, Monica GIUNTINI, Donata GOTTARDI, Vincenzo LAVARRA, Pia Elda LOCATELLI, Catiuscia MARINI, Pasqualina NAPOLETANO (Αντιπρόεδρος), Maria Grazia PAGANO, Pier Antonio PANZERI, Gianni PITTELLA, Guido SACCONI, Mauro ZANI

Οι Monica GIUNTINI, Donata GOTTARDI, Vincenzo LAVARRA, Catiuscia MARINI, Maria Grazia PAGANO, Pier Antonio PANZERI, Gianni PITTELLA και Guido SACCONI ανήκουν στο Partito Democratico, οι Rapisardo ANTINUCCI, Alessandro BATTILOCCHIO, Gianni DE MICHELIS και Pia Elda LOCATELLI στο Partito Socialista, οι Giovanni BERLINGUER, Claudio FAVA και Pasqualina NAPOLETANO στο Sinistra Democratica, ενώ οι Giulietto CHIESA και Mauro ZANI κατέβηκαν ως Ανεξάρτητοι στο ψηφοδέλτιο του Ε.Σ.Κ.
Κατανομή ανά φύλο: 7 γυναίκες προς 10 άνδρες, ποσοστό 41,17%



Από την Ισπανία 24 Ευρωβουλευτές: Inés AYALA SENDER, Maria BADIA i CUTCHET, Enrique BARÓN CRESPO, Josep BORRELL FONTELLES, Carlos CARNERO GONZÁLEZ, Alejandro CERCAS, Bárbara DÜHRKOP DÜHRKOP (Αντιπρόεδρος), Juan FRAILE CANTÓN, Vicente Miguel GARCÉS RAMÓN, Iratxe GARCÍA PÉREZ, Martí GRAU i SEGÚ, Miguel Angel MARTÍNEZ MARTÍNEZ, Antonio MASIP HIDALGO, Manuel MEDINA ORTEGA, Emilio MENÉNDEZ del VALLE, Rosa MIGUÉLEZ RAMOS, Javier MORENO SÁNCHEZ, Raimon OBIOLS i GERMÀ, Francisca PLEGUEZUELOS AGUILAR, Teresa RIERA MADURELL, María Isabel SALINAS GARCÍA, Antolín SÁNCHEZ PRESEDO, María SORNOSA MARTÍNEZ, Luis YAÑEZ-BARNUEVO GARCÍA

Ανήκουν στο Partido Socialista Obrero Español εκτός των Maria BADIA i CUTCHET, Martí GRAU i SEGÚ και Raimon OBIOLS i GERMÀ, οι οποίοι ανήκουν στο Partit dels Socialistes de Catalunya.
Κατανομή ανά φύλο: 8 γυναίκες προς 16 άνδρες, ποσοστό 33,33%



Από την Πολωνία 9 Ευρωβουλευτές: Lidia Joanna GERINGER de OEDENBERG, Adam GIEREK, Bogdan GOLIK, Genowefa GRABOWSKA, Bogusław LIBERADZKI, Józef PINIOR, Dariusz ROSATI, Marek SIWIEC, Andrzej Jan SZEJNA

Η Lidia Joanna GERINGER de OEDENBERG, ο Bogusław LIBERADZKI, και ο Marek SIWIEC υποστηρίχτηκαν από το Sojusz Lewicy Demokratycznej και το Unia Pracy, ο Adam GIEREK από το Unia Pracy, η Genowefa GRABOWSKA και ο Józef PINIOR από ο Socjaldemokracja Polska.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 7 άνδρες, ποσοστό 22,22%



Από τη Ρουμανία 10 Ευρωβουλευτές: Alin Lucian Emanuel ANTOCHI, Victor BOŞTINARU, Corina CREŢU, Gabriela CREŢU, Vasilica Viorica DĂNCILĂ, Ioan Mircea PAŞCU, Rovana PLUMB, Daciana Octavia SÂRBU, Adrian SEVERIN, Silvia-Adriana ŢICĂU

Ανήκουν όλοι στο Partidul Social Democrat.
Κατανομή ανά φύλο: 6 γυναίκες ανά 4 άντρες, ποσοστό 60%.



Από την Ολλανδία 7 Ευρωβουλευτές: Thijs BERMAN, Emine BOZKURT, Ieke van den BURG, Dorette CORBEY, Jan CREMERS, Lily JACOBS, Jan Marinus WIERSMA (Αντιπρόεδρος)

Ανήκουν όλοι στο Partij van de Arbeid.
Κατανομή ανά φύλο: 4 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 57%


Από το Βέλγιο 7 Ευρωβουλευτές: Philippe BUSQUIN, Giovanna CORDA, Véronique DE KEYSER, Mia DE VITS, Saïd EL KHADRAOUI, Alain HUTCHINSON, Anne VAN LANCKER

Υποστηρίζονται από το Parti Socialiste, ενώ η Mia DE VITS, ο Saïd EL KHADRAOUI και η Anne VAN LANCKER υποστηρίζονται από το Socialistische Partij. Anders- Sociaal, Progressief, Internationaal, Regionaal, Integraal Democratisch, Toekomstgericht.
Κατανομή ανά φύλο: 4 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 57%


Από την Τσεχία 2 Ευρωβουλευτές: Richard FALBR, Libor ROUČEK

Προέρχονται και οι δύο από το Česká strana sociálně demokratická.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 2 άντρες, ποσοστό 0%.



Από την Ελλάδα 8 Ευρωβουλευτές: Όλοι οι προαναφερθέντες Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κατανομή ανά φύλο: 5 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 62,5%


Από την Ουγγαρία 9 Ευρωβουλευτές: Alexandra DOBOLYI, Szabolcs FAZAKAS, Zita GURMAI, Gábor HARANGOZÓ, Gyula HEGYI, Edit HERCZOG, Magda KÓSÁNÉ KOVÁCS (Ταμίας), Katalin LÉVAI, Csaba Sándor TABAJDI

Ανήκουν όλοι στο Magyar Szocialista Párt.
Κατανομή ανά φύλο: 5 γυναίκες προς 4 άντρες, ποσοστό 55,55%


Από την Πορτογαλία 12 Ευρωβουλευτές: Francisco ASSIS, Luis Manuel CAPOULAS SANTOS, Paulo CASACA, Edite ESTRELA, Emanuel Jardim FERNANDES, Elisa FERREIRA, Armando FRANÇA, Ana Maria GOMES, Joel HASSE FERREIRA, Jamila MADEIRA, Manuel António dos SANTOS, Sérgio SOUSA PINTO

Ανήκουν όλοι στο Partido Socialista.
Κατανομή ανά φύλο: 4 γυναίκες προς 8 άντρες, ποσοστό 33,33%



Από τη Σουηδία 5 Ευρωβουλευτές: Jan ANDERSSON, Göran FÄRM, Anna HEDH, Inger SEGELSTRÖM, Åsa WESTLUND

Υποστηρίχτηκαν από το Arbetarepartiet και το Socialdemokraterna.
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες ανά 2 άντρες, ποσοστό 60%


Από την Αυστρία 7 Ευρωβουλευτές: Maria BERGER, Herbert BÖSCH, Wolfgang BULFON, Harald ETTL, Jörg LEICHTFRIED, Christa PRETS, Hannes SWOBODA (Αντιπρόεδρος)

Ανήκουν όλοι στο Sozialdemokratische Partei Österreichs.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 5 άντρες, ποσοστό 28,57%


Από τη Βουλγαρία 5 Ευρωβουλευτές: Iliana Malinova IOTOVA, Evgeni KIRILOV, Marusya Ivanova LYUBCHEVA, Atanas PAPARIZOV, Kristian VIGENIN (Αντιπρόεδρος)

Εκλέχτηκαν με το Platform European Socialists.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 40%



Από τη Δανία 5 Ευρωβουλευτές: Ole CHRISTENSEN, Dan JØRGENSEN, Poul Nyrup RASMUSSEN, Christel SCHALDEMOSE, Britta THOMSEN

Ανήκουν όλοι στο ψηφοδέλτιο του Socialdemokratiet.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 40%


Από τη Φινλανδία 3 Ευρωβουλευτές: Lasse LEHTINEN, Riitta MYLLER, Reino PAASILINNA

Υποστηρίχτηκαν από το Suomen Sosialidemokraattinen Puolue / Finlands Socialdemokratiska Parti.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 2 άντρες, ποσοστό 33,33%


Από τη Σλοβακία 3 Ευρωβουλευτές: Monika BEŇOVÁ, Miloš KOTEREC, Vladimír MAŇKA

Yποστηρίχτηκαν από το Smer-Sociálna demokracia
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 2 άντρες, ποσοστό 33,33%



Από την Ιρλανδία 1 Ευρωβουλευτής: Proinsias DE ROSSA

Πρόσκειται στο Labour Party.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%


Από τη Λιθουανία 2 Ευρωβουλευτές: Justas Vincas PALECKIS, Aloyzas SAKALAS

Προέρχονται και οι δύο από το Lietuvos socialdemokratų partija.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 2 άνδρες, ποσοστό 0%.


Από τη Λετονία κανένας Ευρωβουλευτής.


Από τη Σλοβενία 1 Ευρωβουλευτής: Aurelio JURI

Προέρχεται από το Socialni demokrati.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άντρα, ποσοστό 0%


Από την Κύπρο κανένας Ευρωβουλευτής.


Από την Εσθονία 3 Ευρωβουλευτές: Marianne MIKKO, Katrin SAKS, Andres TARAND

Ανήκουν όλοι στο Sotsiaaldemokraatlik Erakond.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 1 άντρα, ποσοστό 66,66%



Από το Λουξεμβούργο 1 Ευρωβουλευτής: Robert GOEBBELS (Αντιπρόεδρος)

Εκλέχτηκε από το Parti ouvrier socialiste luxembourgeois.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άντρα, ποσοστό 0%



Από τη Μάλτα 3 Ευρωβουλευτές: John ATTARD-MONTALTO, Glenn BEDINGFIELD, Louis GRECH

Προέρχονται όλοι από το Partit Laburista.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 0%





3. Στη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Σ.Φ.Δ.) συμμετέχουν:


Από τη Γερμανία 7 Ευρωβουλευτές: Alexander ALVARO, Jorgo CHATZIMARKAKIS, Wolf KLINZ, Silvana KOCH-MEHRIN (Αντιπρόεδρος), Holger KRAHMER, Alexander Graf LAMBSDORFF, Willem SCHUTH

Υποστηρίζονται όλοι από το Freie Demokratische Partei - Die Liberalen.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 6 άντρες, ποσοστό 14,2%



Από τη Γαλλία 10 Ευρωβουλευτές: Jean Marie BEAUPUY, Jean-Marie CAVADA, Thierry CORNILLET, Marielle DE SARNEZ (Αντιπρόεδρος), Janelly FOURTOU, Claire GIBAULT, Nathalie GRIESBECK, Anne LAPERROUZE, Bernard LEHIDEUX, Philippe MORILLON

Οι Jean Marie BEAUPUY, Thierry CORNILLET, Marielle DE SARNEZ, Nathalie GRIESBECK, Anne LAPERROUZE, Bernard LEHIDEUX και Philippe MORILLON κατέβηκαν με το -Mouvement Démocrate, ενώ οι Jean-Marie CAVADA, Janelly FOURTOU και Claire GIBAULT με το - Avenir Démocrate
Κατανομή ανά φύλο: 5 γυναίκες προς 5 άνδρες, ποσοστό 50%



Από το Ηνωμένο Βασίλειο 11 Ευρωβουλευτές: Andrew DUFF, Elspeth ATTWOOLL, Sharon BOWLES, Chris DAVIES, Fiona HALL, Baroness Sarah LUDFORD, Elizabeth LYNNE, Bill NEWTON DUNN, Baroness NICHOLSON OF WINTERBOURNE, Diana WALLIS, Graham WATSON (Πρόεδρος)

Υποστηρίζονται από το Liberal Democrat Party ενώ η Elspeth ATTWOOLL από το Scottish Liberal Democrats.
Κατανομή ανά φύλο: 7 γυναίκες προς 4 άντρες, ποσοστό 63,63%



Από την Ιταλία 12 Ευρωβουλευτές: Marco CAPPATO, Fabio CIANI, Luigi COCILOVO, Paolo COSTA, Beniamino DONNICI, Francesco FERRARI. Andrea LOSCO, Marco PANNELLA, Vittorio PRODI, Gianluca SUSTA (Αντιπρόεδρος), Patrizia TOIA, Donato Tommaso VERALDI


Οι Marco CAPPATO και Marco PANNELLA κατέβηκαν με τη Lista Emma Bonino, οι Fabio CIANI, Luigi COCILOVO, Paolo COSTA, Francesco FERRARI, Andrea LOSCO, Vittorio PRODI, Gianluca SUSTA, Patrizia TOIA, Donato Tommaso VERALDI με το Partito Democratico ο Beniamino DONNICI ως ανεξάρτητος υποστηριζόμενος από τη Lista Italia dei Valori- Di Pietro - Occhetto.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 11 άντρες, ποσοστό 8,3%



Από την Ισπανία 2 Ευρωβουλευτές: Ignasi GUARDANS CAMBÓ, Josu ORTUONDO LARREA

Ο Ignasi GUARDANS CAMBÓ κατέβηκε με την Convergència Democràtica Catalunya και ο Josu ORTUONDO LARREA με το Partido Nacionalista Vasco.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 2 άντρες, ποσοστό 0%



Από την Πολωνία 6 Ευρωβουλευτές: Marek Aleksander CZARNECKI, Jan Jerzy KUŁAKOWSKI, Janusz ONYSZKIEWICZ, Paweł Bartłomiej PISKORSKI, Grażyna STANISZEWSKA, Andrzej WIELOWIEYSKI

Οι Jan Jerzy KUŁAKOWSKI, Grażyna STANISZEWSKA και Janusz ONYSZKIEWICZ κατέβηκαν με την υποστήριξη Unia Wolnosci/Partia Demokratyczna - demokraci.pl, ο Paweł Bartłomiej PISKORSKI με την Platforma Obywatelska και ο Andrzej WIELOWIEYSKI με το Partia Demokratyczna.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 5 άντρες, ποσοστό 1,66%


Από τη Ρουμανία 6 Ευρωβουλευτές: Cristian Silviu BUŞOI, Magor Imre CSIBI, Daniel DĂIANU, Ramona Nicole MĂNESCU, Adina-Ioana VĂLEAN (Aντιπρόεδρος), Renate WEBER

Όλοι από το Partidul Naţional Liberal.
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 50%




Από την Ολλανδία 5 Ευρωβουλευτές: Jeanine HENNIS-PLASSCHAERT, Jules MAATEN, Toine MANDERS, Jan MULDER, Sophia in 't VELD

Κατέβηκαν με το Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, ενώ η Sophia in 't VELD με το Democraten 66
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 4 άνδρες, ποσοστό 20%



Από το Βέλγιο 6 Ευρωβουλευτές: Gérard DEPREZ, Antoine DUQUESNE, Annemie NEYTS-UYTTEBROECK, Frédérique RIES, Dirk STERCKX, Johan VAN HECKE

Οι Gérard DEPREZ και Antoine DUQUESNE κατέβηκαν με το Mouvement Réformateur, η Annemie με το NEYTS-UYTTEBROECK, ο Johan VAN HECKE και ο Dirk STERCKX με το Vlaamse Liberalen en Democraten - Vivant (Open VLD)
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 4 άντρες, ποσοστό 33,33%



Από την Ουγγαρία 2 Ευρωβουλευτές: Viktória MOHÁCSI, István SZENT-IVÁNYI

Και οι 2 από το Szabad Demokraták Szövetsé.
Κατανομή ανά φύλο, 1 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 50%



Από τη Σουηδία 3 Ευρωβουλευτές: Lena EK, Olle SCHMIDT, Maria ROBSAHM

Η Lena EK από το Centerpartiet, ο Olle SCHMIDT από το Folkpartiet liberalerna και η Maria ROBSAHM από το Feministiskt initiativ.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 1 άντρα, ποσοστό 33,33%



Από την Αυστρία 1 Ευρωβουλευτής: Karin RESETARITS

Από το Die Liberalen.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%



Από τη Βουλγαρία 5 Ευρωβουλευτές: Mariela Velichkova BAEVA, Filiz Hakaeva HYUSMENOVA, Metin KAZAK, Vladko Todorov PANAYOTOV, Bilyana Ilieva RAEVA

Από το Movement for Rights and Freedoms πλην της Bilyana Ilieva RAEVA που κατέβηκε με το National Movement Simeon II
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες προς 2 άνδρες, ποσοστό 60%



Από τη Δανία 4 Ευρωβουλευτές: Niels BUSK, Anne E. JENSEN, Johannes LEBECH, Karin RIIS-JØRGENSEN (Αντιπρόεδρος)

Οι Niels BUSK, Anne E. JENSEN, Karin RIIS-JØRGENSEN από το Venstre, Danmarks Liberale Parti, ο Johannes LEBECH από το Det Radikale Venstre.
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 75%



Από τη Φινλανδία 5 Ευρωβουλευτές: Anneli JÄÄTTEENMÄKI, Henrik LAX, Samuli POHJAMO, Hannu TAKKULA, Kyösti VIRRANKOSKI

Οι Anneli JÄÄTTEENMÄKI, Samuli POHJAMO, Hannu TAKKULA, Kyösti VIRRANKOSKI από το Suomen Keskusta, ο Henrik LAX από το Svenska folkpartiet.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 4 άνδρες, ποσοστό 20%



Από την Ιρλανδία 1 Ευρωβουλευτής: Marian HARKIN

Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%



Από τη Λιθουανία 7 Ευρωβουλευτές: Šarūnas BIRUTIS, Danutė BUDREIKAITĖ, Arūnas DEGUTIS, Jolanta DIČKUTĖ, Eugenijus GENTVILAS, Ona JUKNEVIČIENĖ, Margarita STARKEVIČIŪTĖ

Οι Šarūnas BIRUTIS, Danutė BUDREIKAITĖ, Jolanta DIČKUTĖ, Ona JUKNEVIČIENĖ κατέβηκαν με το Darbo partija, ο Eugenijus GENTVILAS με το το Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, η Margarita STARKEVIČIŪTĖ με το Liberalų ir centro sąjunga.
Κατανομή ανά φύλο: 4 γυναίκες προς 3 άνδρες, ποσοστό 57%



Από τη Λετονία 1 Ευρωβουλευτής: Georgs ANDREJEVS

Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από τη Σλοβενία 2 Ευρωβουλευτές: Mojca DRČAR MURKO, Jelko KACIN

Και οι 2 από το Liberalna Demokracija Slovenije.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 50%



Από την Κύπρο 1 Ευρωβουλευτής: Μάριος Ματσάκης

Από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από την Εσθονία 2 Ευρωβουλευτές: Siiri OVIIR, Toomas SAVI

Η Siiri OVIIR από το Eesti Keskerakond και ο Toomas SAVI από το Eesti Reformierakond.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 50%



Από το Λουξεμβούργο 1 Ευρωβουλευτής: Lydie POLFER

Από το Parti démocratique.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%






4. Στην Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (Ε.Ε.Ε) συμμετέχουν:


Από την Ιταλία 13 Ευρωβουλευτές: Roberta ANGELILLI, Domenico Antonio BASILE, Sergio BERLATO, Mario BORGHEZIO. Erminio Enzo BOSO, Alessandro FOGLIETTA, Cristiana MUSCARDINI (1 εκ των 2 προέδρων του κόμματος, βλέπε και παραπάνω), Antonio MUSSA, Sebastiano (Nello) MUSUMECI, Umberto PIRILLI, Giovanni ROBUSTI, Francesco Enrico SPERONI, Salvatore TATARELLA

Στην πελιοψηφία τους ανήκουν στην Alleanza nazionale. Οι Mario BORGHEZIO, Erminio Enzo BOSO, Francesco Enrico SPERONI πρόσκεινται στην Lega Nord per l'indipendenza della Padania, ο Sebastiano (Nello) MUSUMECI στην La Destra - Alleanza Siciliana, ενώ ο Giovanni ROBUSTI κατέβηκε ως ανεξάρτητος.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 12 άνδρες, ποσοστό 7,6%


Από την Πολωνία 20 Ευρωβουλευτές: Adam BIELAN (Αντιπρόεδρος), Ryszard CZARNECKI (ταμίας), Sylwester CHRUSZCZ, Hanna FOLTYN-KUBICKA, Dariusz Maciej GRABOWSKI, Mieczysław Edmund JANOWSKI, Wiesław Stefan KUC, Zbigniew Krzysztof KUŹMIUK, Marcin LIBICKI, Jan Tadeusz MASIEL, Bogdan PĘK, Mirosław Mariusz PIOTROWSKI, Zdzisław Zbigniew PODKAŃSKI, Bogusław ROGALSKI, Wojciech ROSZKOWSKI, Leopold Józef RUTOWICZ, Konrad SZYMAŃSKI, Ewa TOMASZEWSKA, Janusz WOJCIECHOWSKI, Andrzej Tomasz ZAPAŁOWSKI

Οι Adam BIELAN, Ryszard CZARNECKI, Hanna FOLTYN-KUBICKA, Mieczysław Edmund JANOWSKI, Marcin LIBICKI, Wojciech ROSZKOWSKI, Konrad SZYMAŃSKI, Ewa TOMASZEWSKA πρόσκεινται στο Prawo i Sprawiedliwość, οι Sylwester CHRUSZCZ, Bogdan PĘK, Bogusław ROGALSKI στο Naprzód Polsko, οι Wiesław Stefan KUC, Leopold Józef RUTOWICZ στο Samoobrona RP, οι Zbigniew Krzysztof KUŹMIUK στο Polskie Stronnictwo Ludowe, οι Jan Tadeusz MASIEL, Zdzisław Zbigniew PODKAŃSKI, Janusz WOJCIECHOWSKI στο Stronnictwo Piast.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 18 άνδρες, ποσοστό 10%



Από τη Δανία 1 Ευρωβουλευτής: Mogens CAMRE (Αντιπρόεδρος)

Ανήκει στο Dansk Folkeparti.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα ποσοστό 0%



Από την Ιρλανδία 4 Ευρωβουλευτές: Liam AYLWARD, Brian CROWLEY (Συμπροεδρεύει με την Ιταλίδα φασίστρια Cristiana MUSCARDINI, βλέπε και παραπάνω), Seán Ó NEACHTAIN, Eoin RYAN

Ανήκουν όλοι στο Fianna Fáil Party.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκα προς 4 άνδρες, ποσοστό 0%



Από τη Λιθουανία 2 Ευρωβουλευτές: Gintaras DIDŽIOKAS, Eugenijus MALDEIKIS

Ο Gintaras DIDŽIOKAS ανήκει στο Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, ενώ ο Eugenijus MALDEIKIS στο Liberalų demokratų partija.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκα προς 2 άνδρες, ποσοστό 0%



Από τη Λετονία 4 Ευρωβουλευτές: Guntars KRASTS, Ģirts Valdis KRISTOVSKIS, Inese VAIDERE, Roberts ZĪLE (Αντιπρόεδρος)


Ο Ģirts Valdis KRISTOVSKIS και η Inese VAIDERE ανήκουν στο Pilsoniskā Savienība, ο Roberts ZĪLE στο Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 3 άνδρες, ποσοστό 25%






5. Στην Ομάδα των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. (Π-Ε.Ε.Σ) συμμετέχουν:


Από τη Γερμανία 13 Ευρωβουλευτές: Angelika BEER, Hiltrud BREYER, Daniel COHN-BENDIT (Συνπρόεδρος), Michael CRAMER, Friedrich-Wilhelm GRAEFE zu BARINGDORF, Rebecca HARMS (Αντιπρόεδρος), Milan HORÁČEK, Gisela KALLENBACH, Cem ÖZDEMIR, Heide RÜHLE, Frithjof SCHMIDT, Elisabeth SCHROEDTER, Helga TRÜPEL


Ανήκουν όλοι στο Bündnis 90/Die Grünen.
Κατανομή ανά φύλο: 7 γυναίκες προς 6 άνδρες, ποσοστό 53,8%



Από τη Γαλλία 6 Ευρωβουλευτές: Marie-Hélène AUBERT (Αντιπρόεδρος), Jean-Luc BENNAHMIAS, Hélène FLAUTRE, Marie Anne ISLER BÉGUIN, Alain LIPIETZ, Gérard ONESTA

Ανήκουν όλοι στο Les Verts-Europe-Ecologie.
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες προς 3 άνδρες, ποσοστό 50%



Από το Ηνωμένο Βασίλειο 5 Ευρωβουλευτές: Jill EVANS, Ian HUDGHTON (Αντιπρόεδρος), Jean LAMBERT, Caroline LUCAS, Alyn SMITH

Η Jill EVANS από το Plaid Cymru - Party of Wales, ο Ian HUDGHTON και ο Alyn SMITH από το Scottish National Party, η Jean LAMBERT και η Caroline LUCAS από το Green Party.
Κατανομή ανά φύλο: 3 γυναίκες προς 2 άνδρες, ποσοστό 60%



Από την Ιταλία 2 Ευρωβουλευτές: Monica FRASSONI (Συμπρόεδρος), Sepp KUSSTATSCHER

Και οι 2 από τη Federazione dei Verdi.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 50%



Από την Ισπανία 3 Ευρωβουλευτές: David HAMMERSTEIN, Mikel IRUJO AMEZAGA, Raül ROMEVA i RUEDA

Ο David HAMMERSTEIN έρχεται από το Los Verdes, ο Mikel IRUJO AMEZAGA από το Mikel IRUJO AMEZAGA, ο Raül ROMEVA i RUEDA από το Iniciativa Per Catalunya Verds - Esquerra Unida í Alternativa.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 3 άνδρες, ποσοστό 0%



Από τη Ρουμανία 1 Ευρωβουλευτής: László TŐKÉS

Ανεξάρτητος.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από την Ολλανδία 4 Ευρωβουλευτές: Paul van BUITENEN, Kathalijne Maria BUITENWEG, Elly de GROEN-KOUWENHOVEN, Joost LAGENDIJK

Ο Paul van BUITENEN πρόσκειται στο Europa Transparant, η Kathalijne Maria BUITENWEG και ο Joost LAGENDIJK στο GroenLinks, ενώ η Elly de GROEN-KOUWENHOVEN κατέβηκε ως ανεξάρτητη.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες προς 2 άνδρες, ποσοστό 50%



Από το Βέλγιο 2 Ευρωβουλευτές: Pierre JONCKHEER (Αντιπρόεδρος), Bart STAES

Ο Pierre JONCKHEER κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο Ecologistes Confédérés pour l'Organisation de Luttes Originales και ο Bart STAES με το ψηφοδέλτιο Groen.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 2 άνδρες, ποσοστό 0%



Από τη Σουηδία 1 Ευρωβουλευτής: Carl SCHLYTER

Κατέβηκε με το κεντρώο Miljöpartiet.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από την Αυστρία 2 Ευρωβουλευτές: Eva LICHTENBERGER (Αντιπρόεδρος), Johannes VOGGENHUBER

Κατέβηκαν και οι 2 με το Die Grünen - Die Grüne Alternative.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από τη Δανία 1 Ευρωβουλευτής: Margrete AUKEN

Κατέβηκε με το Socialistisk Folkeparti.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%



Από τη Φινλανδία 1 Ευρωβουλευτής: Satu HASSI

Κατέβηκε με το Vihreä liitto.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%



Από τη Λετονία 1 Ευρωβουλευτής: Tatjana ŽDANOKA

Κατέβηκε με το Politisko organizāciju savienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā"
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%



Από το Λουξεμβούργο 1 Ευρωβουλευτής: Claude TURMES

Κατέβηκε με το κόμμα των Πρασίνων (Les Verts)
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%







6. Στη Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Βορείων Πρασίνων Χωρών (European United Left - Nordic Green Left G.U.E.-N.G.L. συμμετέχουν:


Από τη Γερμανία 7 Ευρωβουλευτές: André BRIE, Sylvia-Yvonne KAUFMANN, Helmuth MARKOV (Tαμίας), Tobias PFLÜGER, Feleknas UCA, Sahra WAGENKNECHT, Gabriele ZIMMER


Προέρχονται όλοι από το DIE LINKE.
Κατανομή ανά φύλο: 4 γυναίκες προς 3 άντρες, ποσοστό 57,14%



Από τη Γαλλία 3 Ευρωβουλευτές: Jacky HÉNIN, Madeleine JOUYE DE GRANDMAISON, Francis WURTZ (Πρόεδρος)

Ο Jacky HÉNIN και ο Francis WURTZ από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας (Parti communiste français), η Madeleine JOUYE DE GRANDMAISON από το Δημοκρατικό Συνασπισμό Μαρτινίκας (Rassemblement Démocratique de la Martinique).
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 2 άνδρες, ποσοστό 33,33%



Από το Ηνωμένο Βασίλειο 1 Ευρωβουλευτής: Bairbre de BRÚN

Προέρχεται από το Ιρλανδικό Sinn Féin
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες ποσοστό 100%



Από την Ιταλία 7 Ευρωβουλευτές: Vittorio AGNOLETTO, Vincenzo AITA, Giusto CATANIA, Umberto GUIDONI, Luisa MORGANTINI, Roberto MUSACCHIO, Marco RIZZO

Ο Vittorio AGNOLETTO, ο Vincenzo AITA, Giusto CATANIA και ο Roberto MUSACCHIO από το Partito della Rifondazione Comunista - Sinistra Europea, ο Umberto GUIDONI και ο Marco RIZZO από το Partito dei Comunisti Italiani, ενώ η Luisa MORGANTINI κατέβηκε ως ανεξάρτητη με το Partito della Rifondazione Comunista - Sinistra Europea.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 6 άνδρες, ποσοστό 14,28%



Από την Ισπανία 1 Ευρωβουλευτής: Willy MEYER PLEITE

Κατέβηκε με το Izquierda Unida
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από την Ολλανδία 2 Ευρωβουλευτές: Kartika Tamara LIOTARD, Erik MEIJER

Κατέβηκαν και οι 2 με το Socialistische Partij.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 50%



Από την Τσεχία 6 Ευρωβουλευτές: Věra FLASAROVÁ, Jaromír KOHLÍČEK, Jiří MAŠTÁLKA (Deputy-Treasurer), Miloslav RANSDORF (Αντιπρόεδρος), Vladimír REMEK, Daniel STROŽ

Κατέβηκαν όλοι με το Komunistická strana Čech a Moravy
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 5 άνδρες, ποσοστό 17,7%



Από την Ελλάδα 4 Ευρωβουλευτές: Κωνσταντίνος Δρούτσας, Αθανάσιος Παφίλης, Παπαδημούλης Δημήτριος, Τούσσας Γεώργιος.

Προέρχονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, πλην του Δημήτρη Παπαδημούλη που κατέβηκε με το ΣΥΝ.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 4 άνδρες, ποσοστό 0%



Από την Πορτογαλία 3 Ευρωβουλευτές: Ilda FIGUEIREDO (Αντιπρόεδρος), Pedro GUERREIRO, Miguel PORTAS

Η Ilda FIGUEIREDO από το Coligação Democrática Unitária (PCP-PEV), ο Pedro GUERREIRO από το Partido Comunista Português, ενώ ο Miguel PORTAS από το Bloco de Esquerda
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 2 άνδρες, ποσοστό 33,33%



Από τη Σουηδία 2 Ευρωβουλευτές: Jens HOLM, Eva-Britt SVENSSON (Αντιπρόεδρος)

Προέρχονται και οι 2 από το Vänsterpartiet
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 50%



Από τη Δανία 1 Ευρωβουλευτής: Søren Bo SØNDERGAARD

Προέρχεται από το Folkebevægelsen mod EU
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από τη Φινλανδία 1 Ευρωβουλευτής: Esko SEPPÄNEN

Προέρχεται από το Vasemmistoliitto.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από την Ιρλανδία 1 Ευρωβουλευτής: Mary Lou McDONALD

Προέρχεται από το Sinn Féin
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%



Από την Κύπρο 2 Ευρωβουλευτές: Αδάμος Αδάμου, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης.

Προέρχονται και οι 2 από το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (Α.Κ.Ε.Λ.) - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 2 άνδρες, ποσοστό 0%







7. Στην Ομάδα Ανεξαρτησία - Δημοκρατία (Independence - Democracy Ι.D.) συμμετέχουν:


Από τη Γαλλία 3 Ευρωβουλευτές: Paul Marie COÛTEAUX, Patrick LOUIS, Philippe de VILLIERS

Και οι 3 με την υποστήριξη του Mouvement pour la France (συντηρητικό - Ευρωσκεπτικιστικό, που δεν αντιτίθεται ωστόσο εντελώς στην Ε.Ε.) και του Rassemblement pour l’Indépendance et la Souveraineté de la France (που συγκεντρώνει δεξιά και αριστερά ρεύματα υπέρ της ανεξαρτησίας και ηγεμονίας της Γαλλίας)
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, κατανομή 0%



Από το Ηνωμένο Βασίλειο 8 Ευρωβουλευτές: Gerard BATTEN, Godfrey BLOOM, Derek Roland CLARK, Trevor COLMAN, Nigel FARAGE (Συμπρόεδρος), Michael Henry NATTRASS, Jeffrey TITFORD, John WHITTAKER

Κατέβηκαν με το Ευρωσκεπτικιστικό δεξιό UK Independence Party που στοχεύει στην απόσυρση από την Ευρώπη.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 8 άνδρες, ποσοστό 0%



Από την Πολωνία 3 Ευρωβουλευτές: Urszula KRUPA, Bernard WOJCIECHOWSKI, Witold TOMCZAK

Ο Witold TOMCZAK κατέβηκε με το Liga Polskich Rodzin (ακροδεξιό και αντισημητικό και με ακραίες θέσεις κατά των ομοφυλοφίλων που οδήγησε στην καταδίκη του από την Ε.Ε.)
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 2 άνδρες, ποσοστό 33,33%



Από την Ολλανδία 2 Ευρωβουλευτές: Bastiaan BELDER, Johannes BLOKLAND

Και οι 2 από το συντηρητικό και Ευρωσκεπτικιστικό ChristenUnie - Staatkundig Gereformeerde Parti. (Δύο ορθόδοξα Ευρωσκεπτικιστικά προτεσταντικά συντηρητικά κόμματα που κατέβηκαν ενωμένα στην Ευρωβουλή).
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 2 άνδρες, ποσοστό 0%



Από την Τσεχία 1 Ευρωβουλευτής: Vladimír ŽELEZNÝ

Από το NEZÁVISLÍ/DEMOKRATÉ (προπαγανδίζει αντιμεταναστευτική πολιτική, κατάργηση της Συγκλήτου, και αναθεώρηση της σχέσης με την Ε.Ε.)
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από την Ελλάδα 1 Ευρωβουλευτής: Γεώργιος Γεωργίου.

Από το κόμμα της λαϊκής δεξιάς Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από τη Σουηδία 2 Ευρωβουλευτές: Hélène GOUDIN, Nils LUNDGREN

Και οι 2 από το Junilistan (Ευρωσκεπτικιστικό κόμμα υπό το Nils Ludgren)
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 1 άνδρα, ποσοστό 50%



Από τη Δανία 1 Ευρωβουλευτής: Hanne DAHL (Συμπρόεδρος)

Από το JuniBevægelsen - Mod Unionen (Ευρωσκεπτικιστικό κόμμα. Αποδέχεται τη συμμετοχή της Δανίας στην Ε.Ε., αλλά αντιτίθεται σε στενότερη ένταξη στην Ε.Ε., αναγνωρίζοντας μόνο την ελεύθερη διακίνηση εντός συνόρων Ε.Ε. και ελεύθερη εμπορική διακίνηση).
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%



Από την Ιρλανδία 1 Ευρωβουλευτής: Kathy SINNOTT

Ανεξάρτητη
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%






8. Τέλος, μη προσκείμενοι σε κομματικούς σχηματισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -αλλά κατά πλειοψηφία προερχόμενοι από ακροδεξιά ή εθνικιστικά κόμματα, ή μη-εγγεγραμμένοι είναι:


Από τη Γαλλία 7 Ευρωβουλευτές: Bruno GOLLNISCH, Carl LANG, Jean-Marie LE PEN, Marine LE PEN, Fernand LE RACHINEL, Jean-Claude MARTINEZ, Lydia SCHENARDI

Πρόσκεινται όλοι στο ακροδεξιό εθνικιστικό Front national υπό τον Jean-Marie Le Pen που μαζί με τον εκπρόσωπό του Bruno Gollnisch κατηγορήθηκαν αρκετές φορές ότι υποβαθμίζουν ή αρνούνται το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους ναζί.
Κατανομή ανά φύλο: 2 γυναίκες, προς 5 άνδρες, ποσοστό 28,5%



Από το Ηνωμένο Βασίλειο 7 Ευρωβουλευτές: Jim ALLISTER, Daniel HANNAN, Roger HELMER, Robert KILROY-SILK, Roger KNAPMAN, Ashley MOTE, Thomas WISE

Jim ALLISTER: Traditional Unionist
Daniel HANNAN, Roger HELMER : Conservative and Unionist Party
Robert KILROY-SILK, Roger KNAPMAN, Thomas WISE: UK Independence Party
Ashley MOTE: Ανεξάρτητος
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 7 άνδρες, ποσοστό 0%



Από την Ιταλία 3 Ευρωβουλευτές: Roberto FIORE, Giovanni RIVERA, Luca ROMAGNOLI

Roberto FIORE : Alternativa sociale: Lista Mussolini (Συμμαχία νεο-φασιστικών τάσεων. Ιδρύθηκε από την εγγονή του Μουσσολίνι, Αλεσσάντρα Μουσσολίνι)
Giovanni RIVERA: Uniti nell'Ulivo (Κεντροδεξιού προσανατολισμού, που ιδρύθηκε από τον αριστεριστή χριστιανοδημοκράτη Romano Prodi)
Luca ROMAGNOLI: Movimento Sociale Fiamma tricolore (Ακροδεξιό μιλιταριστικό κόμμα που ιδρύθηκε από τον Pino Rauti, ο οποίος αρνήθηκε να στηρίξει την επίσης ακροδεξιά Alleanza Nazionale. Ο προβληματισμός του επικεντρώνεται σε αυτό που θα όφειλε να είναι ο φασισμός).
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 3 άνδρες, ποσοστό 0%



Από την Πολωνία 1 Ευρωβουλευτής: Maciej Marian GIERTYCH

Maciej Marian GIERTYCH: Liga Polskich Rodzin (βλέπε παραπάνω)
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 1 άνδρα, ποσοστό 0%



Από το Βέλγιο 3 Ευρωβουλευτές: Philip CLAEYS, Koenraad DILLEN, Frank VANHECKE

Και οι 3 προέρχονται από το Vlaams Belang (Φλαμανδικό ακροδεξιό κόμμα. Υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Φλάνδρας, θέτει στενά όρια στη μετανάστευση, αρνείται πολυπολιτισμικές τάσεις, αν και αποδέχεται κοινωνίες πολυεθνικές).
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 3 άνδρες, ποσοστό 0%



Από την Τσεχία 1 Ευρωβουλευτής: Jana BOBOŠÍKOVÁ

Από το NEZÁVISLÍ
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 0 άνδρες, ποσοστό 100%



Από την Αυστρία 2 Ευρωβουλευτές: Hans-Peter MARTIN, Andreas MÖLZER

Hans-Peter MARTIN: Liste Dr. Hans-Peter Martin - Für echte Kontrolle in Brüssel (Ιδρύθηκε από τον Hans-Peter Martin, ο οποίος προηγουμένως ηγείτο του Αυστριακού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στο Αυστριακό Κοινοβούλιο. Αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας).
Andreas MÖLZER: Freiheitliche Partei Österreichs (Εθνικιστικό δεξιό κόμμα που αναγάγει τις ρίζες του στις αρχές ελευθερίας της επανάστασης του 1848 των Αψβούργων).
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 2 άνδρες, ποσοστό 0%



Από τη Βουλγαρία 3 Ευρωβουλευτές: Slavi BINEV, Desislav CHUKOLOV, Dimitar STOYANOV

Προέρχονται από το Attack. (Eθνικιστική συμμαχία ακροδεξιών κομμάτων, υπό τον ρατσιστή και αντισημίτη Volen Siderov, που έχει επικρίνει σκληρά τη Βουλγαρία για υπερπρονόμια στις εθνικές μειονότητες, αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ, στον πόλεμο του Ιράκ, στις στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ. Δεν αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αντιπαρατίθεται έντονα κατά του πυρηνικού σταθμού στο Kozloduy κοντά στο Δούναβη. Το κόμμα έχει πολλές φορές κατηγορηθεί ότι αντιτίθεται στα συμφέροντα της Βουλγαρίας).
Κατανομή ανά φύλο: 0 γυναίκες προς 3 άνδρες, ποσοστό 0%



Από τη Σλοβακία 3 Ευρωβουλευτές: Peter BACO, Irena BELOHORSKÁ, Sergej KOZLÍK

Προέρχονται από το Hnutie za demokratické Slovensko.
Κατανομή ανά φύλο: 1 γυναίκα προς 2 άνδρες, ποσοστό 33,33%



__________________________________



[1] Α.Μ.Ε.Α. : Άτομα με ειδικές ανάγκες.

[2] Προσοχή! Όλες οι εκδόσεις της Wikipedia (ελληνική, αγγλική, γαλλική κλπ) περιέχουν μεγάλες αποκλίσεις στην κατανομή των εδρών ανά πολιτικό σχηματισμό, καίτοι θεωρητικά στηρίζονται όλες στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Πύλης.

* Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου





© Ελένη Καλλιανέζου, Αθήνα 23 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2009

buzz it!

5 σχόλια:

takis είπε...

Καλή δουλειά !
Χαράς το κουράγιο σου!...

Σε πρώτη ανάγνωση μου έκανε εντύπωση το ποσοστό γυναικών στο Βρετανικό Συντηρητικό κόμμα, (που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαικό..)
1 γυναίκα 26 άνδρες!!
Δεν το περίμενα ...

Τώρα, τι κάνουν και πως συννενούνται στο ίδιο κόμμα(Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά) οι του ΚΚΕ και ΣΥΝ μόνο αυτοί ξέρουν......

takis είπε...

Την έψαξα λίγο..
Caroline JACKSON...
το όνομα αυτής..
απο το 1984 ,παρακαλώ, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου(mep)...
εχει ασχοληθεί κυρίως με θέματα περιβάλλοντος..

Δεινόσαυρος..
(σαν τον Αλαβάνο που αν δεν γινόταν πρόεδρος ίσως ήταν ακόμα εκεί.. )
Αλλά "δυστυχώς" σκοπεύει να αποσυρθεί φέτος...για όσους θέλατε να την ψηφίσετε..

Ελπίζω τουλάχιστον να αντικατασταθεί απο γυναίκα....

Αστερόεσσα είπε...

@ Τάκη,

Οι γυναίκες στη Βρετανία σαρώνουν στους φιλελεύθερους, κάποιες εξ' αυτών και με τίτλους. :)
Το Συντηρητικό κόμμα παραδοσιακά ανδροκρατείται, τηρώντας ακόμη την αρχή της παραδοσιακής βρετανικής λέσχης με σχεδόν μηδενική γυναικεία συμμετοχή.

Αλλά πέραν των γυναικών, ανησυχητικότερη είναι η αύξηση του ποσοστού των μη-εγγεγραμμένων, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και στη Γαλλία (Λεπέν), Πολωνία, Βουλγαρία, Αυστρία, Σλοβακία, Βέλγιο.

Οι πράσινοι έχουν μια σταθερή ανοδική τάση, αλλά αν και κεντρώοι και κεντροαριστεροί, δεν προσδιορίζονται από συγκεριμένο πολιτικό λόγο.

Θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις με θέματα Ευρώπης, Ευρωπαϊκές επιτροπές, και για την Ευρωπαϊκή Αριστερά θα γίνει ξεχωριστή ανάρτηση.

Δυστυχώς, η αποδελτίωση των στοιχείων είναι χρονοβόρα και δύσκολη.

Το πώς συνενοείται ο ΣΥΝ με το ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, φαντάζομαι ότι και να έχει προβλήματα, τώρα δε θα υπάρξουν, αν ο ΣΥΝ προτείνει υποψηφίους από το αριστερό ρεύμα. Θα συγκλίνουν ούτως ή άλλως ιδεολογικά, αλλά δε θα υπάρξει διαφορά βεβαίως στη φωνή του ΣΥΝ από το ΚΚΕ.

Η μακρόχρονη θητεία ορισμένων στο Κοινοβούλιο δεν συνεπάγεται και αποδοτικότητα και είναι ενδιαφέρον να δούμε αν τα άτομα που δόθηκαν από την κομματική γραμμή έπραξαν επί της ουσίας υπέρ της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.




Υ.Γ. Φέτος θα αποσυρθεί ο Αλαβάνος; That's news! Από τις 10 Φεβρουαρίου του 2008 ακούω ότι αποσύρεται με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα. Το θέμα είναι πώς θα αντέξει ο Τσίπρας χωρίς την υποστήριξη Αλαβάνου. Και γυναίκα να αναλάβει την προεδρία του ΣΥΝ, ας μην ορκιζόμαστε ότι η καρδιά της μάνας είναι απέραντη. Εκτός κι αν μετρήσει το ότι είναι νέος και ωραίος. :)

takis είπε...

Διόρθωση στη μικρή σου παρανόηση..
δεν είπα οτι ο Αλαβάνος σκοπεύει να αποσυρθεί (χα, χα..θάθελες ε? πονηρούλα!..))
αλλά ο άλλος δεινόσαυρος..,
του Βρετ. Συντηρητικού κόμματος,
η Caroline JACKSON...
και απλά ελπίζω οτι στη θέση της θα ξαναβγεί γυναίκα στο ανδροκρατούμενο (όντως) Συντηρητικό Βρεττανικό κόμμα..(αμφιβάλλω αλλά ίδωμεν..)

Σκέφτομαι επίσης πόσο "σιδηρά" πρέπει να είναι μία κυρία για να επιβιώσει σε τέτοιο κόμμα...βλ. και Θάτσερ βέβαια...

Πάντως έχει ενδιαφέρον να "ψάχνει" κάποιος τους ευρωβουλευτές...

Αστερόεσσα είπε...

Δε θα αποσυρθεί ο Αλαβάνος, ε;

Μόνο τους άλλους ξέρει να αποσύρει.
Τους περνάει από ΚΤΕΟ στην πενταετία ή στη διετία επάνω! :)

Από το 1984 έως το 2009 η Caroline Jackson,
από το 1981 έως το 2004 ο Αλαβάνος...
Του πήρε το μετάλλιο για μία διετία;

Ανθεκτικοί πάντως οι καρεκλοκένταυροι. Ριζώνουν στο θρόνο τους και είναι μια ιδέα πιο ίσοι απ' τους άλλους λοιπούς ίσους, στους οποίους δίνουν δημοκρατικά και αξιοκρατικά ίσες ευκαιρίες εκλογής (...και άνισες επανεκλογής).