Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Χωρίς Τίτλο


Γιατί χτύπησαν το Γιάννη Πανούση


?


Άνευ άλλου σχολίου πέραν της δήλωσης στο προαναφερθέν link:


H Αστερόεσσα είπε...

Θεωρώ απερίφραστα άνανδρη, εγκληματική και καταδικαστέα την επίθεση των κουκουλοφόρων εναντίον του καθηγητή Γιάννη Πανούση.

Πετροβολούν πάντα τα καρποφόρα δέντρα!

Από εκεί και πέρα, θεωρώ κατάπτυστους, εμετικούς και αμορραλιστές όσους "συζητούν" ή "επιχειρηματολογούν" προσπαθώντας να βρουν πατήματα νομιμοποίησης των πράξεων βίας, προκειμένου να τις χαρακτηρίσουν ή να τις χρωματίσουν ιδεολογικά.

Έτερον άλλον ου!


19 Φεβρουάριος 2009 12:41 μμ



buzz it!

5 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Γιάννης Καρακάσης: Η κουλτούρα της βίας και οι φονικές ταυτότητες


[...o Να κατανοήσουμε ότι ο «άλλος» είναι συμμέτοχος στη δημοκρατία. Η γνώμη του είναι τόσο σημαντική όσο και η δική μας. Το ότι έχει διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι η άποψη αυτή είναι ιδιοτελής ή προϊόν συμβιβασμού, φόβου ή βλακείας. Η ρητορική της απαξίωσης του «άλλου» γεννά την βία και την καταστροφή.

o Να απαξιώσουμε κάθε πρακτικής βίας και τσαμπουκά. Να μάθουμε στα παιδιά μας ότι η βία φέρνει βία και πόνο.

o Να καταλάβουμε ότι στη δημοκρατία μπορεί να τύχει να βρεθούμε στη μειοψηφία. Αν τα επιχειρήματά μας δεν πείθουν τους άλλους δεν σημαίνει ότι θα τους τα επιβάλουμε.

o Να συναποφασίσουμε ότι καμιά μορφή βίας δεν είναι ανεκτή στη Δημοκρατία από καμιά ομάδα και από καμία ηλικιακή κλάση. Δεν υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα (ας διαβάσουμε την διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, είναι χρήσιμη για όλους).

o Να κατανοήσουμε ότι η πολιτική είναι σύγκρουση σχεδίων για την διακυβέρνηση της χώρας και όχι σύγκρουση υπηρετών διαφόρων συμφερόντων ή διαγκωνισμός για μια θέση στα ΜΜΕ.

o Να κατανοήσουμε ότι όλοι μικροί-μεγάλοι, κουκουλοφόροι και νοικοκυραίοι, αριστεροί και δεξιοί, θρησκευόμενοι και άθρησκοι, Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί, Έλληνες και αλλοδαποί βρισκόμαστε στο ίδιο σκάφος, στην ίδια χώρα, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, μοιραζόμαστε το ίδιο περιβάλλον. Η περιβαλλοντική, η οικονομική και κοινωνική κρίση δεν θα κάνει διακρίσεις ανάλογα με την ταυτότητά μας. Το να ανοίγουμε τρύπες στο σκαρί ελπίζοντας ότι θα την πληρώσει μόνο ο καπετάνιος είναι ασυγχώρητη αφέλεια.
...]

Τα λέγαμε από τότε, για να μην αρχίσει το ντόμινο.
Από τις αρχές Δεκεμβρίου...

takis είπε...

Μήπως ήταν ατύχημα?

Πέρναγαν τα παιδιά απ' έξω είπαν να δουν τι γίνεται μέσα δεν τους άρεσε το μέσα ..
πέσανε μερικά σπρωξίδια ...
σε κάποιο γλίστριμα χτύπησε ο κύριος Πανούσης...

Ατύχημα σας λέω! η κακιά ώρα..
Πως κάνετε ετσι...

Αστερόεσσα είπε...

Nαι... "ατύχημα"... Πώς αλλιώς;

-Μιλούσε για "το αν θα αποφασίσουν κάποτε τα σοσιαλιστικά αριστερά κόμματα να συνεργαστούν."

-Μίλησε για το Πανεπιστημιακό άσυλο.

-Έδωσε και το προφίλ των προκηρύξεων του "Επαναστατικού Αγώνα".

1. Φάγανε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο (εξ "ατυχήματος").
2. Έχουμε τα griots και τους κουκουλοφόρους.
3. Χτυπούν τον αστυνομικό, την Κούνεβα (άλλη πάλι που εκμεταλλεύτηκαν κομματικά όλοι).
4. Μετά αρχίζουν τα "επαναστατικά", οι "εξεγέρσεις", τα "δεν κάνουμε πίσω" και την ταύτιση των αντιεξουσιαστών με τους επαναστάτες. Μπα; Από πότε; Αρκετά οι αριστερίστικες αρλούμπες στο όνομα της Αριστεράς!

Μήπως θυμόμαστε και πότε και γιατί έφαγαν τον Μπακογιάννη; "Ατύχημα" ήταν κι αυτό.

Όταν ανεβαίνει σε ποσοστά η Αριστερά στην Ελλάδα, εμφανίζεται ως διά μαγείας και η τρομοκρατία. Από τη συνθήκη της Γιάλτας και μετά. Τυχαίο κι αυτό;

Η κατάσταση βρωμάει από παντού. Μου έχει σφιχτεί το στομάχι.

Εις το επανιδείν, Τάκη μου!

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Ρίξτε μια ματιά και σ' αυτότ ο λινκ

http://manolisvardis.wordpress.com/2009/02/21/h-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b5%ce%b2%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%cf%80/

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έτσι είναι:)
Το έβαλα απντειντ στο πάνω ποστ.