Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Αποχαιρέτα την Αριστερά που ήξερες

Μερικά αγωνιώδη ερωτήματα:

1. Προς Συνασπισμό
Εαν θέλετε τόσο πολύ να σας ξαναεμπιστευθεί ο κόσμος γιατί δεν καταργείτε τις τάσεις;
Ούτως ή άλλως κανείς δεν διαγράφεται στον Συν για τις απόψεις του. Τι φοβόσαστε;
Όλοι γνωρίζουν πια ότι η μόνη είδηση από την πλευρά αυτή που θα φέρει πραγματική κι όχι επίπλαστη συννενόηση και θα έδινε το προφίλ του αληθινά ενιαίου κόμματος θα ήταν ακριβώς αυτή! Ειδάλως όλοι γνωρίζουν ότι οι μηχανισμοί θα συνεχίσουν να είναι πάνω από το κόμμα και οι φοβίες, οι περιχαρακώσεις και οι εσωτερικοί εχθροί θα βυθίσουν σύντομα το πλοίο αύτανδρο..

2.Προς ΣΥΡΙΖΑ
Γιατί φοβόσαστε την έννοια του μέλους; Ακόμα και οι σύλλογοι και οι δημοτικές ή επαγγελματικές παρατάξεις έχουν μέλη - ο ΣΥΡΙΖΑ σας πείραξε; Φοβόσαστε τους ανένταχτους μην αλλοιώσουν τους μεταξύ σας συσχετισμούς; Τότε φοβόσαστε το λαό της αριστεράς που οι ίδιοι επικαλείστε!

3.Προς Ανανεωτική Πτέρυγα
Γιατί δεν μπορεί κάποιος να έχει, αν θέλει, δύο ή και περισσότερες κάρτες μέλους; Αυτό άραγε δεν συμβαίνει ήδη; Αυτό είναι το πρόβλημα ή η συμμετοχή και η δημοκρατία, η δυνατότητα να έχεις λόγο σε ότι συμβαίνει κι όχι να τα μαθαίνεις από ανακοινώσεις των αυτοανακηρυγμένων ηγετόρων και ηγετίσκων;

Περιμένουμε κάποια "συγκλονιστική" απάντηση που θα πείσει ότι κάτι κινείται επιτέλους στην αριστερή έρημο.. Αλλιώς "αποχαιρέτα την Αριστερά που ήξερες".

buzz it!

26 σχόλια:

takis είπε...

"Aγωνιώδη" (ερωτήματα) ?
Δεν υπάρχει καμία αγωνία φίλτατε.

Όπως δεν περιμένω και καμία "συγκλονιστική" απάντηση.. γιατί απλά δεν κινείται κάτι στην αριστερή έρημο..

Όσο για τον αποχαιρετισμό στην Αριστερά ..ήδη η Αριστερά(που ήξερα) έχει ήδη αποχαιρετίσει τον εαυτό της εδω και καιρό.

Όσο νωρίτερα απαλλαγεί κάποιος απο "αριστερές" αγκυλώσεις του παρελθόντος τόσο περισσότερες ευκαιρίες εχει να δει την πραγματικότητα καλύτερα.

Αστερόεσσα είπε...

Καλώστονα! Εδώ κι αν χωράει συζήτηση φουλ.

1. Τι σημαίνει καταργώ τάσεις; Δηλαδή καταργείται π.χ. η ετικέτα "αριστερή ανασύνθεση", "ανανεωτική πτέρυγα", "κοκκινοπράσινο";
Αν οι συγκεκριμένες τάσεις φέρουν πίσω τους μια ολόκληρη ιστορία ιδεολογικής ταυτότητας, γιατί να καταργηθούν; Ο διαχωρισμός δε νομίζω ότι είναι ρατσιστικό τερτίπι, αλλά μια πρακτική ευκολία στο να καταλάβεις ποιος πρεσβεύει περίπου τι. Από εκεί και πέρα, σαφώς υπάρχουν και διαφοροποιήσεις εντός της ίδιας τάσης και δικαίωμα στην προσωπική άποψη. Άλλη η στάση π.χ. Δραγασάκη στο αριστερό ρεύμα, άλλη του Λαφαζάνη.

2. Το θέμα για την Ανανεωτική Πτέρυγα δεν είναι η μονή ή διπλή κάρτα μέλους. (Αν κάνω λάθος, διορθώστε με). Είναι ότι ο Αλαβάνος στερούμενος σταθερής ιδεολογίας πάει να καπελώσει και να εξαφανίσει το ΣΥΝ συνολικά (εξ' ου και δηλώνοντας ότι αποχωρεί, ηγείται μεν του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει στο ΣΥΝ τον Τσίπρα).
Εύλογο ερώτημα: Ο Αλέκος Αλαβάνος μας έβγαλε ένα κατεβατό με τα παράπονά του, όπου γενικώς ούτε λίγο ούτε πολύ τα φορτώνει όλα στον Τσίπρα. Αυτός δεν συνυπέγραφε; Ή ποιον πείθει ότι έφερε άγνοια για το ευρωψηφοδέλτιο; Δεν έβαλε υπογραφή; Δεν ήξερε πού έβαζε την υπογραφή του; Άδειασε λοιπόν τον Τσίπρα, αδειάζει κι όλο το ΣΥΝ και βγαίνει στο καπάκι. Όσα και να πούμε για τη στάση Τσίπρα, ο Αλαβάνος είναι ο ηθικός αυτουργός και όχι ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας επιλέχτηκε διότι προερχόταν από το ΚΚΕ και ήταν και εξακολουθεί να είναι ο "καταλληλότερος" για τον Αλαβάνο.

Υπόθεση εργασίας: Διαλύεται ο ΣΥΝ. Και πάει να γίνει χωριό με ποιους; Με όλο το ΣΥΡΙΖΑ; Και με τις 11 συνιστώσες; Πώς μπορεί να επιτευχθεί το ιδανικό της Μεγάλης Αριστεράς με καταστατικά αντίθετες επί των αρχών απόψεις;

Άρα, κατ' εμέ το θέμα είναι 1) Να σωθεί ο ΣΥΝ από το καπέλωμα ΣΥΡΙΖΑ, διότι αλλιώς θα απωλέσει όλα του τα χαρακτηριστικά σ' ένα αλαλούμ χωνευτήρι και 2) Να συγκληθεί άμεσα συνέδριο στο ΣΥΝ για να αποφασιστούν ακανθώδη θέματα.

Θα επανέλθω.

Αστερόεσσα είπε...

Άλλο ερώτημα: Αν του ΣΥΝ ηγείτο ο Λαφαζάνης ή ο Δραγασάκης, ο Αλαβάνος θα είχε την ίδια ευκολία να καπελώσει ολόκληρο το ΣΥΝ;

Ποιος από το ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί συγχώνευση όλων των συνιστωσών; Οι Ενεργοί Πολίτες με το Γλέζο σίγουρα όχι.
Το Ξεκίνημα, η Ρόζα, η ΚΟΕ. Δηλαδή; Οι πλέον σκληροπυρηνικοί των "σκληροπυρηνικοτέρων" που τους βλέπεις και σκιάζεσαι. Και ποιος άλλος; Ο Αλαβάνος... Γιατί τέτοια πρεμούρα; :))

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Οι τάσες υπάρχουν στο καταστατικό του ΣΥΝ και δεσμεύονται τα μέλη του με ευθύνες και υποχρεώσεις.
Η τάση δέχεται την πλειοφηφούσα απόφαση, αλλά ασκεί δημοσίως την κριτική της θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τάσεις!
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνιστώσες- κόμματα, με αντίθετες, εκ διαμέτρου απόψεις μεταξύ τους.

Και εμείς μπορούμε να φτιάξουμε ένα κόμμα με 22 υπογραφές και να έχει λόγο ο πρόεδρος του Κόμματος ( πχ. Αστερόεσσα, Μάκης, Στρουθοκάμηλος, Σπίθας) καινα συνομιλεί με τον Αλαβάνο τον Τσίπρα, τον Θεωνά, τον Νταβανέλλο....

Αυτό είναι το θέμα.
Αυτός που έχει 50 ή 300 μέλη γίνεται συνομίλητης και αποφασίζει στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ π.χ η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ, δεν έχει φωνή και ας έχει 3000 μέλη.!!

Έχει ακουστεί η φωνή της στον ΣΥΝ, είναι μειοψηφία και άρα περνάει η άποψη της πλειοψηφίας ως ΜΟΝΑΔΑ.

ΞΑΝΑΛΕΩ!!!
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!

ΣΤΗΝ Κ.Ε του ΣΥΝ ΕΊΝΑΙ 150 μέλη.
ΤΑ 40, πχ της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ.
ΤΑ 110 του ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Η απόφαση των 150 = 1άποψη !
Την πάιρνουμε και συζητάμε με τον ΔΕΑ, την ΚΟΕ και ...και...

Όλοι έχουν από μία.!!
Αυτό λέγαται δημοκρατία.

Στην αρχή πχ, Η απόψη του ΣΥΝ (3-4% και 350 000 ψήφοι) την εξέφραζε Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ που συζητούσε με τον ΜΠανιά ΚΑΙ βγάζανε την "μέση λύση"
ΚΑΛΟ!!

150=1
1=1

150 (1) + 1 =2 !
Καινούργια Μαθηματικά!!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ξέχασες τους ΑΝΈΝΤΑΧΤΟΥΣ!!
Δεν είναι μέλη, δικαιώμα τους να λένε ότι θέλουν και διεκδικούν να έχουν την άποψη και έκπρόσωπο, με ένα στέλεχος του ΣΥΝ!
Αυτό τι είναι;

Φτιάξε μια όμαδα "Αστεροσπιθόπληκτοι" και θα συζητάς με τον ΑΛΑΒΑΝΟ , θα παίρνετε αποφάσεις, ενώ η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ή το ΡΕΥΜΑ δεν θα εκπροσωπούνται πουθενά.
Τους εκπροσωπείΟ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ, τώρα.

Άρα θα συζητάΝΕ:
ΕΛΕΝΗ, ΑΛΑΒΑΝΟΣ,ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΣ..!!
Και θα αποφασίζουν για μένα τον Δραγασάκη, τον Λυκούδη, τον Λαφαζάνη..τον Κουβέλη..!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΝΗ!

υ.γ.
ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΑ στο ποστ που ξέρεις.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Blogger Ο/Η Σπίθας είπε...

«Συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς για την εικόνα, που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ», ζήτησε σήμερα από τα Χανιά, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το μεσημέρι επισκέφθηκε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα».

O κ. Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε:
«Προσωπικά, ύστερα από δύο εβδομάδες αδικαιολόγητα καταστροφικής διαχείρισης ενός αποτελέσματος, το όποιο δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μας, αλλά δεν ήταν καταστροφικό, αισθάνομαι την ανάγκη, εκ μέρους του ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς, από τα μέλη και τους φίλους της παράταξης γι αυτή την συμπεριφορά, που τους γέμισε πίκρα και στενοχώρια. Θέλω, όμως, να τονίσω, γιατι βρίσκομαι, το τελευταίο διάστημα, δίπλα στους ανθρώπους του κόμματος, στη βάση του κόμματος, ότι στη βάση δεν επικρατεί το ίδιο κλίμα, που επικρατεί στην ηγεσία. Στη βάση του κόμματος επικρατεί κλίμα ψυχραιμίας, σύνεσης και λογικής».

«Το δεύτερο, που θέλω να πω, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε πρόκειται να μετεξελιχθεί, σε ενιαίο κόμμα και είναι θετικό ότι χθες υπήρξαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από πολλές πλευρές.

**Αρκετά ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο μας εκπέμποντας μηνύματα συγκεχυμένα, ως προς τις στρατηγικές μας επιλογές.

**Από την άλλη, όμως, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είναι, ούτε πρόκειται να αφήσουμε να μετεξελιχθεί, σε ένα κλειστό κλαμπ,

**όπου δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν μονάχα οι ηγεσίες των συνιστωσών, που τον απαρτίζουν», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

..................................



@ Προς Zaphod, Redteam
και πολλούς άλλους, αγαπητούς συνρόφους!


Όταν ο Α.ΑΛΑΒΑΝΟΣ και ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ.
αποδέχονται ότι στέλναμε λάθος μηνύματα και είχαμε λάθος στρατηγικές και ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ στις ΑΠΟΨΕΙΣ που ΕΙΧΕ και ΕΧΕΙ η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ...

ΤΟΤΕ, γιατί "ψάχνεστε" και μου την πέφτετε, ωρέ στρουθοκάμηλλοι;

Αφού αυτά που υποστήριζα και υποστηρίζω, εγώ, εδώ και στα ΕΥ-ώνυμα
( Αστερόεσσα, Κόκκινη Πιπεριά,
έρχονται και συμφωνούν με τις απόψεις μας, εκ των υστέρων!!

Που φταίει η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ;

Φώναζε:

"ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΤΡΑΒΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ"!!!

Απάντηση "Είμαστε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ"!

Έίσαστε, "εχθροί" μας!!!

Οι αιώνιοι "εσωτερικοί εχθροί" της αριστεράς, είμαστε...λοιπόν;

26 Ιούνιος 2009 11:21 πμ
Διαγραφή

redteam είπε...

...

redteam είπε...

Αγαπητέ Σπίθα μην εξάπτεσαι. Γιατί μπορώ και γω να πω ότι εκπέμψαμε λάθος μήνυμα γιατί: Α) ξεχάσαμε από το Δεκέμβρη και μετά ποιος ήταν η αντιπολίτευση στον Καραμανλή. Β)Δεν στηρίξαμε τη στάση μας τον Δεκέμβρη γιατί αρχίσαμε τα ήξεις -αφίξεις (κάτι τρελά περί... επαγγελματικής αστυνομίας και άλλα τέτοια)με αποτέλεσμα η νεολαία να μας στραβοκοιτάξει.
Γ)Δεν εκμεταλλευτήκαμε την παρέμβαση ούτε του Παπούλια, ούτε του Ιερώνυμου που μιλούσαν για εξέγερση τον Δεκέμβρη. Δ) Δεν είπαμε για τις μεγάλες περιβαλλοντολογικές μάχες μας (Μονή Τοπλού, Λιθάνθρακας, Mall)
ΣΤ) Δεν παρουσιάσαμε έστω και ένα από τα δεκαπέντε σημεία του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία ξαφνικά τα ξεχάσαμε. Ζ)Δεν υποστηρίξαμε ούτε καν το πρόγραμμα του ΣΥΝ, για το οποίο κάναμε ολόκληρο συνέδριο και του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι αυτό έγινε για να απαλύνουμε τη στάση της "Ανανεωτικής Πτέρυγας", αλλά δυστυχώς θόλωσε όλη την αντιπολιτευτική εικόνα που είχαμε από τη μάχη για το άρθρο 16και μετά όταν ο κόσμος ήταν μαζί μας. Εν ολίγοις κάναμε ότι κάναμε κάναμε και πριν το 2006. Είμασταν λίγο από όλα. Και τις ερμαφρόδιτες καταστάσεις από ότι ξέρεις ο κόσμος δεν τις πολυθέλει. Οσο για το εάν φώναζε η Πτέρυγα, την είδαμε όταν είχε την πλειοψηφία από το 1993 έως το 2004 που πήρε τον ΣΥΝ από το 2,98% καιτον παρέδωσε 3,1%, χωρίς καμμία αιχμή, χωρίς κανένα σχέδιο.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Εξάπτωμαι; Ηρεμότατος:)
!!
Για τον Δεκέμρη, άστο!
Είχαμε συζήτηση σε 30 ποστ, επί ημερησίας βάσεως, εγώ και η Αστερόεσσα.
Κάθε μια ώρα βγάζαμε απντέιντ...
Με σχόλια που έφταναν τα 100 και 150..
Άστο,..καίει, πολύ.
Απαράδεκτοι!

Έκαν μέσω ποστ μου, την πρώτη ημέρα πρόταση για διακομματική επιτροπή, για τα επεισόδια.

Μετά ένα μήνα την έκανε ο Αλαβάνος και έιναι το μόνο που επικαλείται στην βουλή, γιατί δεν τον άκουσαν!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Είπες
"Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι αυτό έγινε για να απαλύνουμε τη στάση της "Ανανεωτικής Πτέρυγας", αλλά δυστυχώς θόλωσε όλη την αντιπολιτευτική εικόνα που είχαμε από τη μάχη για το άρθρο 16και μετά όταν ο κόσμος ήταν μαζί μας."

Διαφωνείς και με τον Αλαβάνο, πρόσεξε:)

Μα καλά κασέτα έχεις βάλει:)

Αυτά τα λέγατε πριν τρείς μήνες.Τώρα τα κάνετε γαργάρα..
Δεν έχεις ενημερωθεί;
Ποιά 15 σημεία;
Αυτά τα συζητούσαμε προ τετραμήνου;

Αστερόεσσα είπε...

Άσχετο: Εσύ, Σπίθα πήρες τηλέφωνο εκεί που είπαμε ή να δώσω ένα δείγμα του τι εστί στην πραγματικότητα Μπουμπουλίνα;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Στις 3μμ, ρε παιδί μου, στο λόγο μου.
Ο γιατρός τώρα εξετάζει τους καπετάνιους!

redteam είπε...

Εχω μια επιστολή που είχα δημοσιεύσει στην " Αυγή", αλλά είναι μεγάλη και δεν μπορώ να τη βάλω στα σχόλια, στις 18 Μαρτίου του 2009 που σχεδόν προφήτευα το τι θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές. Απλά δα βάλω μόνο την αρχή για να καταλάβεις.
«Ο Συνασπισμός μπορεί, νομίζω, να κάνει το μεγάλο άλμα. Φτάνει να νικήσει τον μεγάλο αντίπαλό του. Και ο μεγάλος αντίπαλος του Συνασπισμού είναι η Κουμουνδούρου, η παγίδα μιας αντιπαράθεσης στελεχών, μακριά από τα μέλη του κόμματος και την κοινωνία»

Αλέκος Αλαβάνος 25 Φλεβάρη 2007

Αστερόεσσα είπε...

@ Σπίθα,
Μη διανοηθείς να σχολιάσεις ή να ποστάρεις αν δε μου πεις αποτελέσματα. Και τη μεγαλύτερη σοφία να πεις, θα στη σβήνω. Ειδοποιάω!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Και κάτι άλλο.
Σε σχόλια, επαναλαμβανόμενα, τέτοιου είδους, Redteam, δεν θα μπορώ να συνεχίσω.

Σου είπα δεν κάνω ζυμώσεις, επί των αρχών μου και των θέσεων μου.

Αυτό δεν είναι διάλογος. Είναι μια συνεχή, κουραστικη αντιπαράθεση με δεδομένες τις θέσεις, τις δικές σου και τις δικές μου.

Τι κάνουμε;
Τρώμε την ώρα μας;
Δεν αλλάζεις, μην αλλάζεις θέσεις!
Δικαιωμά σου και δεν με κόφτει.

Πες την άποψή σου και ας αφήσουμε τις κριτικές.
Σαν να μου παραδίδεις μαθήματα:)
Πλάκα μου κάνεις;
Στόπα από την αρχή. Καθοδηγητής ήσουν ή καθηγητής και νουθετείς;

Διάβασε κανένα ποστ, γιατί μου επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια.
Είναι κουραστικό.

Κυρία καθηγήτρια, εσείς, δεν μπορείτε να απαντήσετε;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Συγγνώμη, δεν κατάλαβα, Redteam!
Η υπογραφή σου, είναι "Αλέκος Αλαβάνος";
Γιατί η επιστολή που έστειλες, μου λέει και δεν μου λέει, τίποτα!

Αν είσαι ο Α.ΑΛΑΒΑΝΟΣ, τότε να το συζητήσουμε, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Γιατί μου χρωστάτε, ένα ραντεβυύ, που δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω υποχρεώσεων σας.

redteam είπε...

Ούτε είμαι, ούτε θέλω να γίνω Α.Αλαβάνος. Απλά συμφωνώ με αυτό που είπε τότε και το υπενθύμισα. Τίποτα άλλο παραπάνω. Αν και διαφωνούμε στο θέμα του διαλόγου. Ο διάλογος είναι αντιπαράθεση επι συγκεκριμένων θέσων και απόψεων εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι. Αυτό υποθέτω. Εάν εκτιμώ λάθος συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Απλά αντπαραθέτω τις απόψεις μου γιατί βλέπω ότι πρόκειται για ένα μπλογκ που ασχολείται με την Αριστερά. Προσπαθώ να καταλάβω, που διαφωνούμε και που συμφωνούμε. Σέβομαι τις αποχρώσεις, γιατί αλλιώς θα ήμουν αλλου και δεν θα έκανα βεβαίως διάλογο. Θα ήμουν ευχαριστημένος με το να κάνω τον χειροκροτητή σε ότι λέει ο πρόεδρος, ο όποιος πρόεδρος.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Redteam
Είσαι σαφής,
Δεν μπορώ να ξέρω με ποιό μιλάω και πρέπι να με καταννοήσεις.

Λοιπόν, διάβασα και κατάλαβα.

Θα έχουμε διάλογο, αλλά μην το χαλάσουμε.
Οι απόψεις σου(σας), μου είναι λίγο πολύ γνωστές και σεβαστές.

Επί των αρχών και των διαπιστώσεων, συμφωνώ.
Για την διαδικασία και την πολιτκή πρακτική και τον σχεδιασμό υλοποίησης του, δεν συμφωνώ.

Συνεχίζουμε, λοιπόν με αυτές τις παραδοχές.

Δεκτές οι κριτικές σου και θα απαντώ αναλόγως.
Συντροφικά.

redteam είπε...

Οκ!! Μ' αρέσει που γράφεις σε όλα τα μπλογκ που ασχολούνται με την Αριστερά. Εγώ όμως Θα γράφω μέσα από το δικό σου μπλογκ και μόνο, γιατί δεν θέλω να φανεί ύποπτο κάτι(καθοδήγηση, κλπ). Οτι δηλαδή μπαίνω σε όλα και άλλη δουλειά δεν έχω να απαντάω ή σε σένα ή στην Ανανεωτική Πτέρυγα. Στο επανιδειν!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έγινε :)
Αλλά με το "βαμβάκι" θα σφαζόμαστε, οκ?

Δεν έχω πρόβλημα στο δικό μου μπλογκ, αλλά τις απόψεις μου θα τις έχεις δεδομένες, όπως και εγώ τις δικές σου.
Δεν αλλάζουμε, ούτε εγώ,ούτε εσύ.

Αλλά μπορούμε να συζητάμε, αφήνοντας τα "στερεότυπά" μας, και οι δύο.

Πολιτικός πολιτισμός.

Τα λέμε και νάσαι καλά.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Να επισημάνω και κάτι που είπες και το θεωρώ, σοβαρό.
"πηγαίνω, σε όλα τα μπλογκ, της αριστεράς"

Όχι, δεν πηγαίνω, σε όλα.
Πηγαίνω, εκεί που διακρίνω ότι δεν υπάρχει φανατικ, αλλά που ποστάρουν, με θετική διάθεση.
Μια δυό φορές, πήγα ευθέως εκεί πο διαφωνούσα, και αναφέρόταν στην Ανανεωτική Αριστερά, αλλά όχι για να προγκάρω, αλλά να καταθέσω άποψη,
Και ομολογώ, ότι δεν υπήρξε πρόβλημα.

Δεν πάω για στείρα αντιπαράθεση και εκεί που δεν μ'αρέσει το "κλίμα".

Σέβομαι τις απόψεις του άρθρου και τις λαμβάνω υπόψη μου, πάντα.

Βρίσκω να πω τα σημεία που με ενώνουν και όχι αυτά που με χωρίζουν.

Αυτά τα συντροφικά, προς όλους.

giorgos papaspiropoulos γιώργος παπασπυρόπουλος είπε...

@ Αστερόεσσα
Άναψα φωτιές μου φαίνεται με το καλώστονα .. μου αρέσει όμως.
Καταργώ τάσεις σημαίνει στα συνέδρια δεν κατεβαίνουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια - γιατί τι είναι ο ΣΥΝ, κάνας σύλλογος με παρατάξεις; Αυτός που παίρνει την έδρα ως ρεύμα μπορεί αύριο να αλλάξει άποψη; Όχι-έχει φορέσει την ταμπέλα στο κούτελο και νοιώθει ότι πρέπει να υπερασπίσει την "παράταξή" του απέναντι στους "άλλους" και ξεχνάει συν τω χρόνω ότι η παράταξή του είναι ο ΣΥΝ κι όχι το ρεύμα ή οι ανανεωτικοί!
Στο Συνασπισμό κανείς δεν διαγράφεται για τις απόψεις του - τι χρειάζονται ολόκληρες υποοργανώσεις με έδρες στα όργανα, συντονιστικά και εσωτερική πειθαρχία; ; Έχω κάνει για λίγο ανεξάρτητος στον ΣΥΝ και είχε πολύ πλάκα. Έλεγες μια άποψη και σε ρωτούσαν "δηλαδή εσύ τώρα με ποιούς είσαι;", όχι τι λες αλλά με ποιούς είσαι. Φαντάσου λοιπόν μια κοινή λίστα κι όποιος εκλέγεται /για όσα λέει και κάνει μέχρι σήμερα/ αύριο μπορεί να έχει την άποψή του μεθαύριο άλλη κι όχι μόνιμα της ομάδας του.. Οι απόψεις θα κυκλοφορούν πιο ελεύθερα χωρίς ταμπέλες κι ο διάλογος δεν θα είναι στημένος σαν το ανέκδοτο με τους τύπους στο αμφιθέατρο. Φυσικα ρεύματα ιδεών θα υπάρχουν πάντα αλλά θα μεταβάλλονται δεν θα είναι μπετόν και στρατιωτάκια.
Στο θέμα της διάλυσης πρώτα εννοείται φτιάχνεις το καινούργιο και μετά αδειάζεις το παλιό βαρέλι - δεν εννοώ υστερίες αλλά να οσμιστούμε το νέο εκεί που το παλιό δεν δούλεψε, χωρίς βιασύνη αλλά και με κάποιον ορίζοντα.
Ο ΣΥΝ δεν κινδυνεύει από κανέναν - μόνο από τον εαυτό του
Συνέδριο οπωσδήποτε..
Καλησπέρα

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Αριστερή Στρουθοκάμηλος

Καλώς ήρθες, Γιώργο.!

"Έλεγες μια άποψη και σε ρωτούσαν "δηλαδή εσύ τώρα με ποιούς είσαι;", όχι τι λες αλλά με ποιούς είσαι."
..............................

Σπίθας

Δίκιο έχεις!
Σαν να υπάρχει τείχος από μπετόν.
.......................


Φαντάσου λοιπόν μια κοινή λίστα κι όποιος εκλέγεται /για όσα λέει και κάνει μέχρι σήμερα/ αύριο μπορεί να έχει την άποψή του μεθαύριο άλλη κι όχι μόνιμα της ομάδας του.. Οι απόψεις θα κυκλοφορούν πιο ελεύθερα χωρίς ταμπέλες κι ο διάλογος δεν θα είναι στημένος σαν το ανέκδοτο με τους τύπους στο αμφιθέατρο."
.......................


Από την άλλη πλευρά, πρέπει να πω ότι έχει σημασία όχι μόνο τι λέμε αλλά
"και ποιός το λέει".

Η τάση έχει την έννοια, της αρχικής ιδεολογικής κοσμοθεωρίας και πέντε βασικών αξιακών πολιτικών αρχών.

Είναι καλό, για να μην πλατιάζει, κανείς σε αυτονόητες αρχές, κοινές παραδεκτές.
1) Μή-βία
2) Κοινοβούλιο
3) ΚΕΑ
4) Ελεύθερη άποψη
καιμετά από αυτά

5) Σεβασμό στην πλειοψηφία μετά τις παραπάνω αρχές.

Ποτέ όμως έκπτωση στις αξιακές μας προσωπικές αρχές.
Ποτέ δεν κουβάλησα "άδειο κιβώτιο" και ούτε..
Στο χώρο που είμαι εφράζομαι, απολύτως ελεύθερα και ας είμαι οξύς και αιχμηρός.
Ποτέ δεν μου αφαίρεσαν τον λόγο.

Ότνα νιώσω, ότι περιρίζομαι, έφυγα.!

Αλλά, από την ίδρυση του ΣΥΝ μέχρι τώρα μέσα από την Ανανεωτική Πτέρυγα εκφράζομαι ως κοινωνικοπολιτικό ον, απολύτως ελεύθερα.

Στον ΣΥΝ, όταν μιλάμε, ναι, μιλάνε οι τάσεις και αυτό είναι αβάσταχτο και ανόητο.

Ίδωμεν.

Το χθεσινό σχόλιο, ήταν "καλοσώρισμα", το κατάλαβες, έτσι;

Ααα, η Αστερόεσσα, μπουγελώνει με το "καλώς ήρθες". Πρόσεχε!

Αστερόεσσα είπε...

Nαι, σιγά μην είμαι και η Γκρουέλλα ντε Βιλ! Θα επανέλθω, έχουμε και δουλειές πέρα απ' το να σώσουμε την Αριστερά και τον κόσμο. :-ΡΡΡΡΡ

takis είπε...

Ενω κατά βάση συμφωνώ με την παραπάνω ανάλυση της Αστέρω φθάνει στο συμπέρασμα, αρα..
"το θέμα είναι 1) Να σωθεί ο ΣΥΝ από το καπέλωμα ΣΥΡΙΖΑ 2) Να συγκληθεί άμεσα συνέδριο στο ΣΥΝ."

Ποιός αλήθεια πιστεύει οτι ο ΣΥΝ σώζεται?
Νομίζω εχει αποφασισθεί το τελείωμα του ΣΥΝ και η ίδρυση κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια ο Αλαβάνος πέτυχε το στόχο του που ήταν να μπεί η λεγόμενη Ανανεωτική αριστερά στη γωνία και να ηγηθεί ενός νέου κόμματος-χώρου τύπου ΚΚΕ.

Δεν είναι παράξενο γιατί εκεί υπάρχει το "ψωμί"...εννοώ οτι ο χώρος της Αριστεράς στην Ελλάδα κυριαρχείται απο "δογματικές" απόψεις.(ΚΚΕ και λοιποί αριστεροί δορυφόροι..απο τον αμίμητο Γλέζο μέχρι το ΔΙΚΚΗ και φυσικά το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ.. )
άρα ενα τέτοιο κόμμα χρειάζεται..ένα "μοντέρνο" ΚΚΕ..

Η "Ανανεωτική πτέρυγα" εχει περιορισμένες επιλογές λόγω ύπαρξης ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι τυχαίο η φυγή στελεχών προς ΠΑΣΟΚ χώρο.

Δεν ξέρω τι προσπαθεί να "αποδείξει" η συζήτηση εδώ.

έχουμε και την πολυλογία του Σπίθα!...

ΥΓ Αστέρω, αυτό "το ιδανικό της Μεγάλης Αριστεράς" εκτός απο το να γελάω με βάζει σε σκέψεις...ειδικά το Μ κεφαλαίο!..
είσαι Καπετάνισα τελικά!.. (με Κ κεφαλαίο..)