Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Δήλωση 11 μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

Ενωμένος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και την συζήτηση που διεξάγεται με βάση την εκδήλωση της πρόθεσης του συντρόφου Αλ. Αλαβάνου να παραιτηθεί από πρόεδρος και βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τα κάτωθι 11μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1) Οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες για τον χώρο μας και απαιτείται από όλους ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί μια υποχώρηση των δυνάμεών μας και απέχει από τις προσδοκίες μας, η διαχείρισή του δεν μπορεί να γίνεται με όρους καταστροφολογίας.

2) Αυτές τις ώρες πρέπει όλοι και όλες να έχουμε στο μυαλό μας τον κόσμο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο που πίστεψε στο ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε με όλες του τις δυνάμεις την μάχη των Ευρωεκλογών, τον κόσμο που τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε μαζί σε κοινωνικούς αγώνες, τον κόσμο που έστρεψε το βλέμμα του προς εμάς ακόμα και αν τελικά δεν επέλεξε να μας ψηφίσει.

3) Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες αξιών απέναντι σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, μάχες αξιών για τις οποίες δεχθήκαμε την επίθεση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Με βάση αυτές τις αξίες, με συντροφικότητα και αλληλεγγύη πρέπει να χαράξουμε και τα επόμενα βήματα της κοινής μας διαδρομής. Είναι σίγουρο πως όλοι κάναμε λάθη και πως δεν καταφέραμε να υπερβούμε τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες μας. Ο μόνος δρόμος όμως για να βελτιωθούμε είναι η πίστη μας στην συλλογικότητα.

4) Μαζί με όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε την εκτίμησή μας στον θετικό κεντρικό ρόλο που έπαιξε ο Αλ. Αλαβάνος στην ανάπτυξη του ενωτικού εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και τον καλούμε να επανεξετάσει τη θέση του και να συνεχίσει την συνεισφορά του από την θέση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

5) Δηλώνουμε προς όλα τα μέλη του ΣΥΝ την απόφασή μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην συνοχή και την ενότητα του ΣΥΝ πέρα από διαφορετικές απόψεις. Στον ΣΥΝ δεν περισσεύει κανείς! Στη βάση αυτή θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για μια ειλικρινή συνθετική πολιτική συνεννόηση όλων των δυνάμεων του ΣΥΝ, που θα διασφαλίζει την ενιαία πορεία και ενιαία εικόνα του κόμματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του 5ου συνεδρίου. Αυτή η ειλικρινής και συνθετική πολιτική συνεννόηση όλων των δυνάμεων του ΣΥΝ αποτελεί κάτι παραπάνω από ευχολόγιο. Αποτελεί την μόνη ρεαλιστική απάντηση για την ανάκαμψη και την αντεπίθεσή μας.

6) Για όλους εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρωτοπόρο και ελπιδοφόρο εγχείρημα που υλοποιεί σήμερα τον στόχο της ενότητας δυνάμεων της αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας και όχι μόνο συνεχίζει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, αλλά στην νέα συγκυρία που έχουμε μπροστά μας έχει να παίξει ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο, αποτελεί σήμερα τον πυρήνα εκπόνησης της αντιπρότασής μας. Εμείς θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί και πρέπει να γίνει, χωρίς δημόσιες αντιπαραθέσεις, να συμβάλλουμε στα αναγκαία βήματα, που πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα.

7) Σήμερα είναι η ώρα της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης με όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, με συνιστώσες και ανένταχτους, σε τοπικές επιτροπές και πανελλαδικά σώματα, για να ενισχύσουμε την δημοκρατία και την εσωτερική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, για να πάρουμε όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε στα οικονομικά, κοινωνικά, οικολογικά και δημοκρατικά μέτωπα της περιόδου, δίπλα στους εργαζόμενους και την νεολαία. Η διατύπωση προτάσεων που δίνουν πραγματικές δυνατότητες ουσιαστικής συμμετοχής σε όλους και όλες που συμμετέχουν και συγκροτούν το μεγάλο ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη για την αποτελεσματική του παρέμβαση. Στην πορεία προς το Πανελλαδικό Συντονιστικό και την Οργανωτική Σύσκεψη του Οκτωβρίου θα συμβάλλουμε ενεργά σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Αποστόλου Βαγγέλης, Καρίτζης Αντρέας, Κορωνάκης Τάσος, Λάσκος Χρήστος, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Λεουτσάκος Στάθης, Μαρματάκης Κώστας, Παπαδόγιαννη Σόφη, Στρατούλης Δημήτρης, Φλαμπουράρης Αλέκος, Χουντής Νίκος

buzz it!

12 σχόλια:

Αστερόεσσα είπε...

Tι να πρωτοσχολιάσω τώρα; Ένα- ένα ή όλο μαζί; Δε θα μας φτάσει χώρος όσος 10 φορές η δήλωση των παιδιών άνωθεν.

Θα επανέλθω.

giorgos papaspiropoulos γιώργος παπασπυρόπουλος είπε...

Όλο μαζί δεν καταπίνεται. Θέλει πολλά ποτήρια νερό.."Καλώς τα τα παιδιά" που έλεγε και ο άλλος. Ξαφνικά θυμήθηκαν ορισμένα στοιχειώδη πράγματα που τόσο καιρό που παραβιαζόντουσαν καθημερινά από τους νεοσταλινικούς, όλοι τους οι ανωτέρω, έκαναν τον κινέζο - τώρα εκλιπαρούν την αγελάδα που άρμεγαν να μην αποχωρήσει..και η φοβερή πλάκα είναι ότι υπογράφει κι η απεχθέστατη ποντικομαμή με το σκουλαρίκι που ενσαρκώνει και ενορχηστρώνει όλον τον βρυκολακιασμένο σταλινισμό μέσα στον χώρο. Άσε ρε Καρίτζη..μας τάπαν κι άλλοι
Πολύ καλημέρα σας

takis είπε...

Αποθέωση του ξύλινου λόγου....

Η μόνη και τελευταία υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι "άδειασμα της γωνιάς"...
Φτάνει.
και πρώτος να φύγει ο πνευματικός τους πατέρας, Αλαβάνος..

αλλα τώρα η ζημιά που έγινε είναι πολύ μεγάλη...

Αστερόεσσα είπε...

Το 'πα και θα το ξαναπώ.

Ποιος εχέφρων θα είχε την αφέλεια να πιστεύει εξαρχής ότι ο Τσίπρας δεν είναι αλαζόνας; Ήταν παιδιόθεν. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να το αντιληφθεί αυτό κάποιος. Ποιος επίσης θα ισχυριστεί ότι ο Τσίπρας είναι τόσο ευφυής ο ίδιος, που δεν μπορεί κάποιος αν θέλει να τον χειριστεί;

Εποιήθη ένα τέρας του Φρανκενστάιν και ετράφη. Τα αποτελέσματα είναι αυτά ακριβώς που αναμένει κάποιος από αντίστοιχο πείραμα.

Ο Αλαβάνος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος στην επιλογή Τσίπρα.
Στα 59 χρόνια του όφειλε να γνωρίζει ότι τα τέρατα στρέφονται πάντα κατά του δημιουργού τους.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Στην Κόκκινη Πιπεριά έχω ανεβάσει την τοποθέτηση του Αλαβάνου στη γραμμεταί του ΣΥΡΙΖΑ. Ρίξτε μια ματιά. Απλά σας παραθέτω ένα κομμάτι που δείχνει ότι και ο Αλ. είχε καταλάβειν το έγκλημα με τον Παπαδημούλη. Διαβάστε:

Και τρεις ευρωβουλευτές τι σημαίνει; Ότι δίνουμε μία μεγάλη μάχη και το αναδεικνύουμε. Να βγάλουμε ευρωβουλευτή τον Παπαδημούλη. Και προσέχουμε πάρα πολύ αυτό ρεύμα. Αυτό το ρεύμα είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί συστατικό του στοιχείο. Η απώλεια αυτού του ρεύματος ή η αποστασιοποίηση από το ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλο κόστος. Και έχει μεγάλο κόστος. Και πληρώσαμε ήδη ένα μέρος αυτού του κόστους".

Πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και σήμερα "κάποιοι" στη Κουμουνδούρου δεν έχουν καταλάβει τίποτα...

Μάκης

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ενόψει της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τη Δευτέρα 22/6/2009 στην οποία θα συζητηθεί η υποβολή παραίτησης του σ. Αλέκου Αλαβάνου, ως Ομάδα Ρόζα τονίζουμε τα εξής:

1) Ο σ. Αλαβάνος πρέπει να ανακαλέσει την παραίτηση του γιατί συσκοτίζει τις αιτίες του αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, απογοητεύει τον κόσμο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υπονομεύει το συλλογικό χαρακτήρα του εγχειρήματος της ενότητας της Αριστεράς.
2) Θεωρούμε ότι για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί μονόδρομο η αριστερή πορεία του και η συμμετοχική, συλλογική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του. Αυτά σημαίνουν πρωτίστως: Άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών, όχι εσωστρέφεια και οργανωτικές αντιπαραθέσεις, σύγκλιση, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις, τον Ιούλιο Πανελλαδικού σώματος που θα απολογίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και θα προετοιμάσει Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τον Οκτώβριο με αποκλειστικό θέμα τη «συριζοποίηση» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την οργάνωση του ως πολιτικού χώρου και την εκλογή συλλογικής ηγεσίας.
3)Πιστεύουμε ότι η συγκέντρωση που καλείται τη Δευτέρα 22/6/2009 έξω από τα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εντείνει την πόλωση και δεν έχει σχέση με την κουλτούρα και την παράδοση της ριζοσπαστικής Αριστεράς που είναι ξένες με τον αρχηγισμό και το μεσσιανισμό.

Ομάδα Ρόζα
20/6/2009

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Κόκκινη πιπεριά

Ο Αλαβάνος το κατάλαβε, Μάκη μου, αλλά άργησε ρε φίλε, λιγουλάκι.
Έστω.
Είδα το ύφος του, προχτές όταν κοίταζε τον Αλέξη.
Πέρα από τις ιδεολογίες και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, που είχαν, να μην παραβλέπυομε τον ανθρώπινο παράγοντα.
Τι είναι η πολιτική;
Απρόσωπη και αέρας κοπανιστός.
Τον Αλαβάνο τον "έσκασε" ο μικρός και η παρέα του.
Για μένα, σημαίνει, πολλά αυτό.
Εκτός αυτού που λέει η Αστερόεσσα, και έχει δίκιο, δεν επιτρέπεται να τον συκοφαντούν και να του "υφαρπάζουν" τον πολιτικό λόγο με πρόσχημα την πολιτική τους καθαρότητα.

Εγώ διακρίνω έναν υπέρμετρο αμοραλισμό στον Τσίπρα και στους συνεργάτες του.
Αυτό δεν βασικό πολιτικό στοιχείο;

Οι συνιστώσες έχουν τις απόψεις τους και δικαίωμα τους, αναφαίρετο.
Ποιές απόψεις έχει ο Τσίπρας;
Μανιπουλάρισμα και μηχανισμοί, δηλαδή βολενταρισμός και βονοπαρτισμός.

@ Αριστερή στρουθοκάμηλος

Αυτόν που το πας;
Και τον έχουμε και εκπρόσωπο τύπου;
Ο κομισάριος με το σκουλαρίκι.
Δεν είναι πολιτικό σχόλιο αυτό που κάνω, βέβαια.
Αλλά αυτά που λέει, αυτός έχουν σχέση με την πολιτική;
Που είμαστε; Στο αμφιθέατρο της εφηβικής μας ηλικίας;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Μάκη σε καλώ σε μονομαχία:)
Θα διασταώσουμε τα ιδεολογικά μας "ξίφη"!
Διλάγω, το όπλο.!
Μπάλλα:)

Διάλεξε συμπαίκτη,εσύ.
Ρεκόμπα η Εστογιανώφ;

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Η πλάκα ξέρεις ποια είναι Σπίθα; Οτι ο Ανδρέας ο Καρύτζης είναι φόλα Πανιώνιος. Ερχεται κάθε Κυριακή γήπεδο.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τώρα τι να πω;
Θυμάται τον Σαίπά, τον Γραβάνη, τον Ζαχαρόπουλο, τον δάσκαλο τον Μάρκοβιτς;
θυμάται τα "μπινελίκια"του αείμηνστου "Παθιάκα" στον Σαραβάκο και πως ο μεγάλος "μικρός", έσκυβε το κεφάλι , όταν του μιλούσε;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Καλά κι'εγώ πήγαινα στο γήπεδο με φίλο και σύντροφο :)
Τώρα, μάλλον, είναι φίλος, Καρίντζη και του Αλέξη:)
Σταματώ, δεν έχει νόημα.
θα τα πούμε, έχουμε πει, κάποια στιγμή:)

Unknown είπε...

καλημέρα παιδιά,πως να διαφωνήσω με την Αστερόεσσα,τον ...ΣΤΡΟΥΘΟΚΆΜΗΛΟ[ΦΆΤΣΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΝΗ ΑΛΛΆΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙ]
πΩς ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΉΣΕΙς ΜΕ ΤΟΝ τΆΚΗ ΟΤΑΝ ΕΜΕΊς ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΈΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΤΙ ΛΈΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.
Τώρα θα μου πεις σε ποιούς πολίτες απευθυνονται??? για κάντε καμιά βόλτα σε οποιο εργατικο κέντρο θελετε κι αν βρήτε ομάδα του Συριζα η του Συν να μου γραψετε και μένα!!!!
Για προσπαθείστε να θυμηθείται μια εκδήλωση συμπαραστασης σε οσους κατεβάζουν ρολά λογω Τηρεσεια,για προσπαθείστε να σκεφθείτε μια τεκμηριωμένη απάντηση στο ερωτημα που επανερχεται προβοκατορικα σε κάθε παρουσία μας στα ΜΜΕ,''ΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ''Παιδιά οι λαοί διαβάζουν ιστορία για να αποφύγουν τα καταστροφικά λάθη.